İl Müftü Yardımcısı Bayram Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cami ve Gençlik” Teması Etkinlikleri çerçevesinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Köroğlu Erkek Öğrenci Yurdunda Cami ve Gençlik” konulu bir konferans verdi.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: Kıymetli Gençler. Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Ülkemizin sizin gibi dürüst, samimi, yiğit ve çalışkan gençlere ihtiyacı var. Beşikten mezara kadar ilim öğrenin diyen bir dinin mensupları olarak çok okumalıyız, çok çalışmalıyız ki önce ana-babamıza, yakın çevremize ve bütün insanlığa faydamız olsun. Kıymetli gençler, sizin de bildiğiniz gibi Diyanet İşleri Başkanlığı daha önceki yıllarda Cami ve Aile, cami ve Kadın, cami ve Çocuk temalarını işlemişti bu yılda Cami ve Gençlik teması işlenmekte. Bu nedenle sizlere misafir olduk. Başta yurt müdürü ve görevli arkadaşlar olmak üzere hepinize teşekkür ederim.

Birbirimizi sevelim, saygıda kusur etmeyelim, selamlaşalım, tokalaşalım ve en önemlisi birbirimiz hal hatır soralım dertlerimizi paylaşalım. Birbirimize sıkı sıkı kenetlenelim bizi parçalamak isteyenlere fırsat vermeyelim. Doğru olalım, dürüst olalım, yalandan sakınalım başkalarının haklarını koruyalım.

Bu akşam biz siz misafir olduk inşallah bundan sonra hepinizi camilerde misafir etmek istiyoruz. Cami cemaatimizin arasında sizi görmekten mutlu oluruz, onur ve gurur duyarız. Son olarak, Vatanımıza karşı hizmet borcumuz var. Onu en güzel bir şekilde çok çalışarak kendimize yakışır ailemize yakışır bir meslek sahibi olarak yerine getirmek zorundayız. Gözlerinizde o ışıltıyı görünce inşallah hepiniz çok güzel yerlerde olacaksınız.”

Yurt Müdürü Aydoğan Uçkun program sonunda bir teşekkür konuşması yaptı, sonrasında bütün öğrencilere aşure ikram edildi.