Bolu İl Müftülüğünün kış dönemi mahallelere yönelik irşat programı Karaköy Mahallesi TOKİ Ensar Camii'nde gerçekleştirildi.

Cami hizmetlerinin verimliliğini artırmak, cemaatimizle kaynaşmak ve toplumu din konusunda aydınlatmak için mahalle camilerimize yönelik cami etkinlikleri Karaköy Mahallesi Toki Ensar Camii'nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Yıldırım Beyazıt Camii Müezzin-Kayyımı Mustafa Aracı'nın yaptığı programa, İl Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar, Müftülük Vaizi Kadir Öztürk, Bolu Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu katıldı. Müftülük Vaizi Kadir Öztürk Zan, Tecesssüs ve Gıybet” konulu bir vaaz verdi. Daha sonra, Aktaş Camii İ.H. Mustafa Akyaman, Bölge Yatılı K. Kursu Mescidi İ.H. Ali Erol ve Borazanlar Mah. Bilal-i Habeşi Camii İ.H. Birol Karakaya Kur'an-ı Kerim kıraat ettiler ve Bolu Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Topluluğu İlahiler okudular.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar haftanın konusu olan Zan, Tecesssüs ve Gıybet” hakkında cemaati bilgilendirdi. Taşpınar, Kıymetli misafirler, Zan: Kesin bilgi olmadan öyle veya böyle tahminde bulunmak ve buna dayanarak hüküm vermek demektir. Tecessüs: Müslüman olarak bizlerde bulunmaması gereken bir başka kötü ahlak ise tecessüstür. Tecessüs; Sözlükte "dikkat ve gayretle araştırmak" anlamına gelen tecessüs, dinî bir kavram olarak, başkalarının gizli taraflarını, kötülük ve kusurlarını araştırmak demektir. Gıybet: Sözlükte "uzaklaşmak, gözden kaybolmak, gizli kalmak" gibi anlamlara gelen "gayb" kökünden türeyen gıybet, dinî bir kavram olarak, bir kimseden, gıyabında hoşlanmadığı sözlerle bahsetmek demektir.

Hucurat Suresi 12. Ayetinde: Ey iman edenler! Zannın birçoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir buyurmuştur.

Muhterem Cemaat, Cami irşat programlarımız hiç aksamadan devam ediyor. Programlarımıza cemaatimizin her hafta ilgisi artıyor. Camilerimiz Her hafta diğerinden daha kalabalık oluyor. Camilerimizdeki bu programlara bilhassa gençlerin ve çocukların ilgi göstermesi bizi daha da sevindiriyor. Buraya kadar geldiniz Allah sizlerden razı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Taşpınar, Müftülüğe bağlı Kur'an Kurslarındaki öğrenciler tarafından okunan hatimlerin duasını yaptı ve program sona erdi. Cami çıkışında Bolu Belediyesi görevlileri tarafından programa katılan cemaate ikramda bulundular. Camiden çıkan kadın ve erkek cemaat programın güzel olduğunu, programı ilgiyle dinlediklerini ve bu tür programların devam etmesini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Kış Dönemi Mahallelere Yönelik İrşat Programı her pazar değişik mahalle camisinde icra edilecek. Haber Merkezi