Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe katılan cami cemaati obeziteye karşı yürüdü.
Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Atatürk Orman Parkında her ayın son pazar günü gerçekleştirilen "Sağlıklı yaşam yürüyüşü" Ramazan ayı nedeniyle cami cemaatine yönelik olarak yapıldı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Din adamları ve sağlık çalışanları sağlık için yürüyor" etkinliği çerçevesinde, Atatürk Orman Parkı Aydın Şenol Mescit cemaati teravih namazının ardından yürüyüş yaptı.
Teravih namazının ardından, mescit imamı Zafer Yıldırım ile Bolu Halk sağlığı Müdürü Mahmut Arık cemaati sağlıklı yaşam yürüyüşüne davet etti.
Davete katılan yaklaşık 300 kişi park çevresinde bulunan 1 kilometrelik yürüyüş parkurunda yürüdü.
Yapılan yürüyüşün ardından Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından cemaate dondurma ve su ikram edildi.
Bolu halk Sağlığı Müdürü Mahmut Arık etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, toplum olarak obeziteden uzaklaşmak gerektiğini belirterek, "Obezite, kap damar hastalıklarını tetikliyor. Tansiyon, şeker hastalıklarını ve her türlü kanseri tetikliyor. Dolayısıyla biz bunların riskini azaltmak için bakanlık olarak her gün 30 dakika yürüyüş etkinliği başlatmış bulunuyoruz" diye konuştu.
Sağlıklı yaşam etkinliğini Ramazan nedeniyle gündüz yapamadıklarını ifade eden Arık, "Ramazan ayı nedeniyle etkinliğimizi biraz değiştirerek, 'Din adamları ve sağlık çalışanları sağlık için yürüyor' adı altında düzenledik. Teravih namazı kılan vatandaşlarımızı yürüyüşümüze davet ettik yoğun bir katılım oldu" ifadesini kullandı.
Atatürk Orman Parkı Aydın Şenol Mescidi İmamı Zafer Yıldırım ise, Atatürk'ün "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünü hatırlatarak, "Bu söz mucibince bugün Sağlık Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün ortak projesi ve teması olarak bizlerden destek istediler. Bizlerde mescit görevlileri olarak bu projeye destek verdik. Bu görüşümüzü cemaatimizle paylaştık. Cemaatimizde bu konuya sıcak baktı. Yoğun bir katılım sağladık" şeklinde konuştu.
Projenin çok anlamlı ve yerinde olduğuna değinen Yıldırım, "Bunun Türkiye'ye bir örnek olması açısından buradan startı veriyoruz. İnşallah hayırlı olur. Önemli olan sağlıklı yaşamak. Allah bize vücudumuzun hesabını soracak. Vücudumuzun her zaman sağlıklı olmasını sağlamalıyız. Bu da spordan geçiyor" dedi.
Etkinliğe katılan mescit cemaati de, etkinliğin çok yerinde olduğunu belirterek, insanların spor yapmaya daha fazla vakit ayırması