İlimizde çalıştıkları şarküterinin kasasından 5 ay boyunca her gün 300-400 Lira para çaldığı iddia edilen Neşe ve Mehmet K. çifti, şüphelenen patronun güvenlik kamera görüntülerini izlemesiyle yakalandı. Toplamda yaklaşık 50 bin Lira çaldığı belirtilen çift, nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kılıçarslan Mahallesi İzzet Baysal Bulvarı'daki şarküterinin sahibi Fatih Güngör, kasada 850 Lira açık oduğunu fark etti. Daha önce de zaman zaman kasada cüzi miktarlarda açık belirleyen, ancak hesaplarken yanlışlık yaptığını düşünerek üzerinde durmayan Fatih Güngör, 850 liralık açık üzerine şüphelenip güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Güngör, 7 ay önce işe aldığı Neşe K.'nın neredeyse her gün kasadan para aldığını görüntülerde fark etti. Bazı günler eşine yardım için gelen Mehmet K. da kasadan para alırken görüntülere yansıdı. Mehmet K'nın, işyeri sahibi Fatih Güngör ile şarküteri önünde oturup çay içerken gelen müşteriye bakmak için içeriye girdiğinde kasadan parayı alıp tekrar patronunun yanına giderek çay içmeye devam etmesi de görüntüde yer aldı.

Fatih Güngör'ün şikayeti üzerine Neşe ve Mehmet K. çifti gözaltına alındı. Suçlarını itiraf eden çiftin 5 ay boyunca kasadan yaklaşık 45-50 bin lira aldıkları belirlendi. Polisteki sorgularından sonra adliyeye sevk edilen çift, nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Temmuz ayından itibaren hesaplarda bir sorun olduğunu fark ettiğini, ancak çalışanlarına güvendiği için onlardan şüphelenmediğini anlatan Fatih Güngör, "Hatayı sürekli kendimde arıyordum. 'Hesaplarda yanlışlık yapıyorum' diyordum. 850 lira açık olunca güvenlik kamera görüntülerini inceledim ve olay ortaya çıktı. Hesaplarımıza göre yaklaşık 45-50 bin lira para çalmışlar. Bunlar da zaten poliste her gün 300 lira civarında para aldıklarını, ayrıca sigaralardan da aldıklarını itiraf etmişler. Kredi çekip parayı ödeyeceklerini söylediler. Şikayetçiyim, cezalarını çeksinler" dedi. DHA