Tarım Orman-İş Sendikası üyeleri, Orman Genel Müdürlüğü'nün Bolu'da düzenlediği çalıştayın yapıldığı otelin önünde protesto eylemi yaptı. Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, çalıştayın yandaşlarla birlikte yapıldığını söyledi. Eyleme CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da destek verdi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün AK Parti güdümünde bir kurum haline getirilmek istendiğini söyleyen Tarım Orman-İş Sendikası üyeleri çalıştayın yapıldığı otelin önünde toplanıp çalıştaya tepki gösterdi. Orman Genel Müdürlüğü Bolu'da 'Orman Genel Müdürlüğü Mevcut Teşkilat Yapısıyla Alternatif Yapılanmalar' konulu çalıştay düzenledi. Çalıştayın yapıldığı otelin önüne gelen Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş'un ve sendika üyeleri protestoda bulundular. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da eyleme katılarak sendika üyelerine destek verdi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün tümüyle AKP'lileştirilmiş bir kuruluşu yaşama geçirmeyi hedeflediğini öne süren Şükrü Durmuş şunları söyledi: "Bolu'da gerçekleştirilen çalıştay bir bakıma bu hedefi gizlemeyi amaçlamaktadır. 7 Haziran'da gerçekleştirilen genel seçimlerin sonuçları, hükümetin yeniden yapılandırılması gereğini gündeme getirmiştir. Yeniden yapılandırılacak hükümetin en önemli çalışma alanlarından biri, yeni bir anayasanın hazırlanması olacaktır. Dolayısıyla yeniden yapılandırma çalıştayının böylesi önemli gelişmelerin gündemde olduğu bir dönemde gerçekleştirilmesi deyim yerindeyse abesle iştigaldir. Kendine biraz saygısı olan katılımcılar, Orman Genel Müdürlüğü'nün AKP kalıntısı yöneticilerinin konu mankeni olmayı reddetmelidir."

“YANDAŞLAR BU TOPLANTIDA”

Seçimin ardından Orman Genel Müdürlüğü tarafından apar topar çalıştay yaptığını söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da şöyle konuştu: "Çalıştay adı altında yandaşları toparlıyorsunuz. Bir yetkili çıkıp bu toplantının ne için yapıldığını, neyin amaçlandığını ve neden sadece AKP yandaşlarının bu toplantıya davet edildiğini açıklasın. Ben bunu bekliyorum. Ben orman köylülerimizle ilgili, orman kooperatiflerimizle ilgili, ormanda çalışan memurlarımızla ilgili en çok konuşma yapan milletvekiliydim geçen dönem. Bu sorunları biliyoruz ve inşallah bu sorunları hep beraber çözeceğiz. Bu sorunları çözerken AKP'nin yaptığı sadece yandaşları davet etmeyeceğiz." Haber Merkezi