Mülteci olarak geldikleri Bolu'da Afgan ailenin ilk çaldığı kapı ‘Kimse Yok Mu Derneği' Bolu Şubesi oldu. Afgan ailenin bir ev için lazım olacak bütün ihtiyaçları dernek tarafından karşılandı.
Afganistan'da yaşanan çatışma ortamından korunmak için eşini ve çocuklarını alarak Türkiye'ye sığınan Muhammet Hasan Ahmedi ve ailesine yardım elini Kimse Yok Mu Derneği Bolu Şubesi uzattı.
Aile geçen yıl ülkeye giriş yaptı. Ağrı'da kalan Afgan aile zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdi. Ailenin reisi Muhammet Hasan Ahmedi'nin el parmaklarının iş kazasında kesilmesi sonucu aile, yetkililer tarafından Bolu'ya gönderildi. 10 gün önce Bolu'ya gelen aile, zar zor başlarını sokacak bir ev buldu. Ev ve mutfak eşyasının bulunmadığı evde yaşam savaşı veren ailenin imdadına Kimse Yok Mu Derneği yetişti. Akpınar Mahallesi'nde bulunan evde sosyal inceleme yapan dernek yetkilileri ailenin gıda, yiyecek içecek, ev eşyası, koltuk takımı gibi temel ihtiyaçlarını karşıladı.
Ailenin dört aylık kira giderini de karşıladıklarını belirten Kimse Yok Mu Derneği Bolu Şube Başkanı Ali Kavaz, Bu ailemiz Ağrı'dan gelmiş buraya. Başlarını sıkacak bir yer bulmuşlar, ama eve geldiğimizde yüreğimiz sızladı. Evde sadece bir halı vardı. Giyecek elbiseleri, oturacak koltukları, ısınacak sobaları dahi yoktu. Elimizden geleni yapmaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.