Mevcut Belediye Başkanı ve Ak Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz beraberinde Ak Parti teşkilatı üyeleri ile birlikte seçim gezilerine devam ediyor.
Başkan Adayı Yılmaz ve beraberindekiler seçim gezileri kapsamında Çakmaklar Mahallesi'ne giderek mahalle sakinlerinden bir dönem daha destek istediler.
Seçim gezileri esnasında mahalle sakinleri tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Başkan Adayı Yılmaz ve beraberindekilere bazı vatandaşlarda çay ve meyve suyu gibi çeşitli ikramlarda bulundular.
Çakmaklarda gerçekleşen gezinin ardından Bolu Belediyesi ve Esra Erol işbirliği ile hizmete açılan Umut Evi'nde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Adayı Yılmaz, Biz belediye olarak vatandaşın her türlü sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. Hayat bazen bizleri zorlayabiliyor. Çaresiz kalabiliyoruz. Bunları da göz önüne alarak Umut Evi'ni açtık. Tüm Bolulu vatandaşlarımızın çekinmeden gidip hiçbir ücret ödemeden danışmalarını istedik. Görüyoruz ki bunu da başarmışız” dedi.
Umut Evi kadınların umudu olmaya devam ediyor
Konuşmasında Türk toplumunu diğer toplumlardan ayıran en büyük özelliğin aile olduğunu da değinen Başkan Adayı Yılmaz, Dünya aileden arınmaya çalışırken, biz ise milletimizin ve medeniyetimizin geleceği için aileye çok önem veriyoruz. Bu anlamda ailenin korunması ve evlilik dışı ilişkiler olmaması lazım. Yani sistemin sağlıklı kurulması ve ona göre hareket edilmesi sağlanmalı. Aileye baktığınızda kadınlarımız biraz daha savunmasız durumda olduklarını görüyoruz. Dolayısıyla bu pozisyonda olan ve kendisini tam olarak ifade edemediğine inandığımız kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Bu konuda onlara psikolojik destek, hukuki açıdan bir sıkıntısı varsa onu çözecek desteği vererek yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Bu konulardaki çalışmalarımızı Esra Erol hanımefendi ile yürütmeye başladık ve Türkiye'nin ilk Umut Evi'ni oluşturduk. Umut Evi'nin asıl amacı kadınımıza ve ailelerle sahip çıkmak. Bu kapsamda da şu ana kadar ciddi anlamda hizmetler vermiş olmanın da onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bolu'da yaşayan kadınlarımız yalnız değiller. Devletimiz zaten onlara çok ciddi anlamda sahip çıkıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da çok ciddi anlamda çalışmaları var. Bu bakanlıkta ilk defa Ak Pati döneminde kuruldu. Dolayısıyla ailemize ve kadınımıza çok fazla değer vermek durumundayız. Kadınlarımızın her yönden desteklenmesi gerekiyor. Bunu şov malzemesi yapanlar olabilir. Biz ise hiç siyaset ve şov malzemesi yapmadan kadınlarımızı dinliyoruz, onların problemlerine çözüm getirmeye çalışıyoruz. Bu hizmetlerin tamamını ücretsiz olarak yapıyoruz. Psikolojik danışmanlığını yaptığımız gibi aile kurma noktasında da her türlü desteği veriyoruz. Ama kopma noktasında olan ailelere de hukuki desteği vererek ailenin ve bilhassa kadınlarımızın yanlarında olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinde bu sağlıklı yapının çok daha kuvvetli bir şekilde sürmesi için kadınlarımız ve derneklerimiz iş birliğinde daha kapsamlı çalışmalar yapacağız” diye konuştu.