CHP Belediye Meclis Üyesi Cahit Görüş, Ak Parti Grup Başkan Vekili Burak Balaban'a Meclis'te verilen 18. Madde araştırma dosyasının akıbetini de sordu. Görüş ayrıca, CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'nu Özcan'ın stajyeri olarak nitelendiren Balaban'a yanıt olarak; Sizler herhalde emeklemeden yürümeyi öğrendiniz ve belediye meclisi üyesi olarak doğdunuz. Daha önce Alaaddin Yılmaz'da defalarca -Ben Necdet Gören Başkanın stajyeriyim dememiş miydi?” dedi.
CHP Milletvekili Tanju Özcan'ın Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın belediye bütçesinden seçim kampanyası yaptığı iddialarına yanıt veren ve CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'nu Özcan'ın stajyeri olarak nitelendiren Ak Parti Grup Başkan Vekili Burak Balaban'a yanıt gecikmedi. Bu kez CHP Meclis Üyeleri bir araya geldi ve Balaban'nın açıklamalarına yanıt verdi. CHP İl Başkanı Kazım Karsu'nun da katıldığı basın toplantısında açıklamayı CHP Belediye Meclis Üyesi Cahit Görüş yaptı. Görüş, Ak Parti Grup Başkan Vekili Burak Balaban'ın kendilerine yönelik açıklamalarını talimat alarak yaptığını öne sürerek; Bu arkadaşlar 5 yıl susup, önümüzdeki seçim için meclis üyeliklerini garantilemiş olacaklar ki şimdi konuşmaya başladılar” dedi.
Görüş önemli iddialarda da bulunarak belediyede eşe dosta kadro kazandırabilmek için, özel kalem müdürlüğü” adı altında bankamatik müdürlüğü yaptırıldığını savundu. Balaban'ın açıklamayı belediye meclis salonunda yapmasını da eleştiren Görüş, mecliste Balaban'a verilen 18. Madde araştırma dosyasının akıbetini de sordu.
CHP Belediye Meclis Üyesi Cahit Görüş yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Biliyorsunuz, önceki gün Sayın Burak Balaban ve AKP Belediye Meclis Üyeleri, bir yerlerden aldığı talimatla, Sayın Milletvekilimiz, Sayın Belediye Başkan Adayımız ve biz Meclis Üyeleri ile ilgili açıklamalarda bulundular. Bu arkadaşlar 5 yıl susup, önümüzdeki seçim için meclis üyeliklerini garantilemiş olacaklar ki şimdi konuşmaya başladılar. Çok talihsiz o açıklama için bizim de söylememiz gerekenler olduğunu düşünerek şu anda karşınızdayız.
Öncelikle 5 yıldır, ben belediyede siyaset yapmam ve yaptırmam diye nutuklar atan (fakat her defasında da kendisi siyaset yapan) Alaaddin Yılmaz'ın Belediye Meclis Salonu'nu siyasi açıklama yapmak için kendilerine tahsis etmesini esefle karşılıyoruz.
İki hafta kadar önce Alaaddin Yılmaz'ın, Belediye Meclisi toplantısında işgal etmiş olduğu makama ve normal bir insanın ağzına almaması gereken ve burada söylemekten hicap duyduğumuz o sözler için, bu güne kadar özür beklerken, bu konudan hiç bahsetmeyip, sadece bizleri kınamalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Daha önce de defalarca terbiyesizce kelimeler kullanan Alaaddin Yılmaz'a, ağzınızı açıp tek bir kelime veya tek cümle söyleyemeyen dut yemiş bülbülleri de biz esefle kınıyoruz”.
67 kez patlayan su isale hattında, ihale ve boru cinsinin değiştirilme ile ilgili yaşananları bildikleri halde, hala” dut yemiş bülbül gibi susanları hayretle izliyoruz”?
Adını bir türlü koyamadığınız, kavşağa benzer yerle ilgili susan dut yemiş bülbülleri ibretle takip ediyoruz.”
Meydan yapacağız diye ortaya çıkıp, önce yapılarla, sonra da kaçak olduğu belli olan ilave sundurmalarla, Kent Meydanı meydan olmaktan çıkarılırken, Alaaddin Yılmaz'a hiçbir şey söyleyemeyenler, acaba dut yemiş bülbül olanlar kimlerdir”?
Bir yıl önce gerçek bir şovla şöyle yapacağız böyle yapacağız diyerek, mecliste kendisine verilen 18. Madde araştırma dosyasının akıbeti hakkında basına ve kamuoyu