CHP Bolu Belediye Başkan aday adayı Cahit Çıngı, siyasi çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Cahit Çıngı son olarak 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle, kentimizde ki tiyatrocularla bir araya geldi.
Tiyatrocularla bir araya gelen Cahit Çıngı, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü sebebiyle, Bolumuzda zor şartlar altında tiyatro sanatını icra etmek için emek veren tiyatrocu gençlerimizle birlikteydik. İlk olarak AİBÜ öğrenci Tiyatro Toplulukları olan ATİT (AİBÜ Tiyatro Topluluğu) Yaratıcı Drama Topluluğu ve GEST (Genç Sanatlar Topluluğu) üye ve yöneticileri ile birlikte üniversitemizde ve Bolu'da tiyatronun sorunlarını dinledik, düşünce ve isteklerini öğrendik, fikirlerimizi paylaştık” dedi.
Çıngı tiyatronun önemide değinerek, İnsanı insana, insanla, insanca anlatmanın en güzel yolu, görsel sanatların ilk örneği, aydınlanmanın, özgürlüğün, ilericiliğin yılmaz savaşım sahnesi tiyatro sanatı, bin yıllardır çağdaş toplumların olmazsa olmazıdır. Tüm engellemelere ve imkansızlıklara rağmen tiyatroyu ülkemizde ve Bolumuzda yüceltmek, daha ileri noktaya taşımak hepimizin görevidir. Bu düşüncelerle tüm sanatseverlerin Dünya Tiyatrolar haftasını kutluyor, perdelerin sadece yeni oyunlar için kapanacağı günleri el ele yaratmayı diliyorum” ifadelerini kullandı.