CHP Belediye Başkanı aday adayı Cahit Çıngı, seçim çalışmalarına muhtarlarla yaptığı toplantıyla devam etti. Açıklamalarında Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı eleştiren Çıngı, Muhtarlar atıl duruma düşürüldü” dedi.
CHP'nin yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı İnşaat Mühendisi Cahit Çıngı düzenlediği kahvaltılı toplantıda muhtarlarla bir araya geldi.
BOLU İYİ YÖNETİLEMİYOR”
Toplantıda Bolu'nun ülke gündemindeki öneminden dolayı hemen her gün medyada yer aldığını söyleyen Çıngı, Türkiye'nin atardamarında yaşandığını belirterek “Bolu her gün ulusal kanal haber bültenlerinde doğal güzellikleri ve önemi nedeniyle yer alıyor. Kar yağıyor, Bolu adını Bolu Dağı ile tv kanallarında bahsettiriyor. Uludağ'ın, Palandöken'in yanında Kartalkaya ile adını duyuruyor. Anakara ve İstanbul hattında önemli bir konuma sahip. Türkiye'nin atardamarında yaşıyoruz. Ama tüm bu sahip olunan özelliklere karşın Bolu iyi yönetilemiyor” diye konuştu.
PROJELER ERTESİ GÜNÜ DEĞİŞİYOR”
Çıngı, Bolu'nun yollarının çukurlardan geçilemeyecek durumda olduğunun altını çizerek devam ettiği konuşmasında yıllardır alt yapı çalışmaları yapılıyor diye vatandaşa kan ağlatıldığını belirtti. Bolu'da yıllardır yapılması beklenen projelerin bir türlü tamamlanamamasının yanı sıra, projelerin sürekli değiştirildiğini de söyleyen Çıngı, “Bir proje yapılacak diye beklerken ertesi günü değiştiğini görüyoruz. Bolu insanıyla adeta alay ediliyor, dalga geçiliyor” dedi.
MAHALLELERİN DOSYALARINI İSTEDİ
Bir araya geldiği muhtarlara yönelik de konuşma yapan Çıngı, muhtarların tamamından mahalleleriyle ilgili çalışmalar yaparak, mahallelerindeki eksiklikleri ve yapılan çalışmaları kendisine bildirmelerini istedi. Çıngı “Her mahallenin doyasını açacağız. O mahallede bugüne kadar neler yapılmış, neler yapılmamış göreceğiz. Mahallenin böylece eksiklikleri ortaya çıkmış olacak. Eğer önce aday ve sonra da Belediye Başkanı olursam, bu dosyalara göre kendimize bir yol çizmiş olacağız ve mahalleleri bir bir ele alıp, gereken çalışmaları yapmaya başlayacağız” diye konuştu.
“MUHTARLAR ATIL DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ”
Toplantıda muhtarlar da söz aldı. Yapılan konuşmaların lafta kalmasını istemediklerini söyleyen muhtarlar, seçim zamanı muhtarların mihenk taşı olduğu söylenerek daha sonra verilen sözlerin unutulduğunu ifade etti. Muhtarlar, İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü örnek gösterdi ve Bolu'nun Şişli Belediyesi gibi bir belediye olmasını istediklerini belirtti. Sarıgül'ün Özel kalem Müdürü'nün muhtar olduğunu ifade eden konuşmacılar, “Muhtarlara değer verilsin. ‘Muhtarlar mihenk taşımız' deniliyor ama daha sonra lafta kalıyor bu sözler. Muhtarlar olarak çok mustaribiz. Posta iletmekten başka hiçbir iş yapmıyoruz. Atıl duruma düşürüldük. Bize değer verilsin” dedi.