Bolu'da 2007-2013 yılları arasında Özel Çağsu Hastanesinde Acil Servis hekimliği yapan Tanju Usta aynı zamanda eğitmen kimliği ile sık sık sosyal faaliyetlerde bulunmuştu. Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu olan Tanju Usta hayatı boyunca eğitime ve spora verdiği önemle de biliniyordu. Özellikle ilk yardım konusunda bir çok kurum ve kuruluşta özel eğitimler düzenlemiştir. Görevinde de oldukça başarılı olan Tanju Usta'nın henüz hayatının baharındayken 52 yaşında aramızdan ayrıldı.

Aslen Ordu'lu olan Usta'nın kaderinin de bir çok Karadenizliyle aynı olması oldukça üzüntü vericidir. Tanınmış veya tanınmamış birçok genç insan, kansere yakalanarak hayatını kaybetmekte.

Karadeniz asıllı vatandaşların kansere yakalanarak genç ölümleri Çernobil felaketinin akıllara gelmesine neden oluyor. Karadeniz'in üstündeki kara bulut Çernobil felaketinin üzerinden yıllar geçse de kötü sonuçları etkisini göstermeye devam ediyor.

Tanju Usta'nın yakalandığı kanser hastalığı ile yaklaşık 2 yıldır mücadele ediyordu. Evli ve 2 çocuk babası olan Tanju Usta'nın üzüntü verici ölümü aile ve yakınları kadar Çağsu Hastanesi ailesi ve Bolu'da Tanju Usta'yı tanıyan tüm sevdiklerini derin üzüntüye boğdu.

Tanju Usta'nın cenazesi öğle namazına müteakiben Ankara Karşıyaka mezarlığına defnedildi. Haber Merkezi