Özel Çağsu Hastanesinde Yeni Nöroloji hekimi görevine başladı. Nöroloji dalında uzman olan Kadir Tunç, Özel Çağsu Hastanesine göreve başladı.

Göreve başlar başlamaz gazetemiz muhabirine değerlendirme yapan Tunç, nörolojinin halk arasında 'asabiye' olarak bilinen, fakat daha sonra psikiyatrinin ‘Ruh ve Sinir Hastalıkları' ayrılmasından sonra sinir sisteminin özellikle organik bölümünde faaliyet gösteren bir bilim ve uzmanlık dalı olduğunu ifade etti. Tunç, nörolojinin kısaca beyin hastalıkları ve bununla bağlantılı olarak sinir sistemi hastalıklarını bilgilendiren bir uzmanlık dalı olduğunu söyledi.

Nörolojik gelişimin anne karnındayken başladığını ve bir ömür boyu devam ettiğini ifade eden Tunç, Bebeğin organik ve fizyolojik gelişimi (yürüme, konuşma, algılama vs) nöroloji branşı içinde değerlendirilir. Nörolojik hastalıkların çoğunun tedavisi mümkün iken bazılarının kesin tedavisi yoktur ve halen araştırma sefasındadır. Bazı nörolojik hastalıklarda kök hücre tedavisi ( genetik merkezi sinir sistemi hastalıkları, Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı vs ) araştırmaları halen sürmektedir” şeklinde konuştu.

Tunç, eskiden batıl inançlar içinde değerlendirilen epilepsi'nin (sara) nörolojik bir hastalık olduğunu belirterek, tedavisinin ise mümkün olduğunu dile getirdi. Bugün felç (inme) hastalıklarının ilk dört saat içerisinde ilgili merkezlere ulaştırıldığında sekel (arıza) bırakmadan tedavi edilebildiğini de sözlerine ekleyen Tunç, Hiper tansiyon ve şeker hastalığı bazı nörolojik hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Nörolojik hastalıkların tedavisinde amaç kişilerin aile bireylerinden bağımsız yaşamasını ve ailelerin bakım yükünü azaltmaktır. Yine Kas hastalıkları da tedavi edilebilmekte” ifadesini kullandı. Haber Merkezi