Çağsu Grup önemli bir sağlık hizmetine daha öncülük yapıyor. Aileleri normal doğuma yönlendirmek amacı ile düşünülen projede Çağsu Gruba ait tüm sağlık merkezlerinde normal doğum tercih eden ailelerden ilave ücret alınmayacak. Aileler özel hastanede normal doğum yapmanın ayrıcalığını yaşayacak.
Özel Çağsu Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Demir, İşletme Müdürü Reşat Ayaz, Özel Çağsu Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Kaya, Özel Çağsu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Op. Dr. Emre Uysal ve Op. Dr. Arzu Dede, Başhemşire Emine Yıldırım'ın katıldığı basın toplantısında Bolu halkı için çok önemli bir karara imza atıldı.
“TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLSUN İSTİYORUM”
Özel Çağsu Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, basın toplantısında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; Bugün Çağsu Grup olarak farklı bir projeye adım atmak istiyoruz. En güzel doğumun normal doğum olduğu düşüncesi ile aileleri sezaryen doğumdan normal doğuma yönlendirmek amacı ile Çağsu Gruba bağlı tüm hastanelerde gerçekleşen normal doğumlardan hiçbir ilave ücret almayacağız. Biliyorsunuz ki devlet yeşil kartlıların doğum ücretini ödüyor. Özel hastanelerden yeşil kartlılar hizmet alamıyor, ama doğum noktasında hükümet yeşil kartlı dahi olsa doğum ücretini ödüyor. Burada bize destek veren Kadın Doğum Uzman Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Şunun altını özellikle çizmek istiyorum; Bizim hastanelerimizde doğumları bir fiil Kadın Doğum uzmanları yaptırır, ebe arkadaşlarımızın hastanelerimizde doğum yaptırması yasak. Onlara doğum yaptırmıyoruz, ve ayrıca doğumlarımızın her birine de çocuk uzmanlarımız giriyor. Buradan tüm Bolu ve bölge halkına sesleniyorum, hastanelerimize hamile kardeşlerimiz başvurduğu zaman hiçbir ilave ücret ödemeyecekler”
“AMACIMIZ SEZERYANDAN, NORMAL DOĞUMA DÖNDÜRMEK”
Bazı vatandaşların maddi durumundan dolayı özel hastanelere gelmelerinde sıkıntılar olduğunu söyleyen Demir, Bu proje ile hem onu aşmış olacağız ve aslında tek gayemiz ise burada normal doğumun sayısını arttırmak. İnsanları sezaryenden normal doğuma yönlendirmek için bizler Çağsu Grup olarak böyle bir kararı aldık. Bu projemize destek veren kadın doğumcularıma tekrar teşekkür ediyorum çünkü onlara normalin üzerinde bir talep gelecek. Bu projenin tüm Türkiye'ye yayılmasını arzu ediyorum. Bolu her zaman pilot il kapsamında olur. genelde bizim yaptığımız bu uygulama ise inşallah tüm Türkiye'ye örnek olur. Hastanemizde çok yüksek fiyatlar alındığı söylentileri kulağımıza geliyor. Yani rutin kontrole gelenler 20-30 lira gibi rakamlar ödüyorlar. Buradan tüm hastalarımıza sesleniyorum Çağsu Grubu Hastanelerinden fahiş fiyatlar asla alınmaz” şeklinde konuştu.