Galatasaray'a transfer olduğunda daha 13 yaşındaydı. 2006-2007 sezonunda Hakan Şükür, Mondragon, Okan Buruk, Necati Ateş, Sabri Sarıoğlu ve Ümit Karan'lı Galatasaray kadrosunda yer alarak birçok maça çıktı.
Daha 16 yaşında yıldızı parlarken, 1 Nisan'da oynadıkları Ankaragücü maçı belki de ona hayatının şakasını yaptı. Maçtan 1 gün sonra pubis nedeniyle kasıklarından ameliyat oldu. Futbola 2 yıl ara verdikten sonra Galatasaray'dan istemeyerek koptu. Sonra Çaykur Rizespor macerası başladı. 2013-2014 sezonunda ise Boluspor.
Kırmızı beyazlıların oyuncusu Çağrı Yarkın bilinmeyen yönlerini anlattık. 2 file top ve 1 takım formaya ilk transferini yaptığını söyleyen Çağrı Yarkın, Galatasaray ve Çaykur Rizespor günlerini anlattı.
1 Nisan 2007'de oynadıkları Ankaragücü maçından sonra başına gelen talihsiz sakatlık nedeniyle 2 yıl forma giyemediğini anlatan Çağrı, hayatıyla ilgili olarak ilk kez kırmızı beyazlıların resmi yayın organı ‘Boluspor dergisi'ne konuştu.
İşte Çağrı Yarkın'ın ‘Boluspor dergisi'ne verdiği röportaj.
Futbola nasıl başladın?
Futbola Salihlispor'da başladım. Salihlispor ikinci ligdeydi ve ciddi bir gerilemesi oldu. Amatör kümeye düştükten sonra çok cüzi bir ücrete Salihli Belediyespor'a transfer oldum. Çünkü Salihli Belediyespor grup maçlarına gidecekti. Grup maçlarından başarı yakalayabilmek için bizi Belediyespor'a gönderdiler.
Transfer ücretinin karşılığı neydi?
2 file top ve 1 takım da formaya Salihli Belediyespor'a transfer oldum.
Amatör bir takımda oynarken süper lig kulüplerinin dikkatini nasıl çektin?
Grup maçlarındaki performansım nedeniyle Manisa karmasına seçildim. Oradan da İzmir karmasına seçildim. Benim için İzmir karmasına seçilmek inanılmaz bir şeydi. Karma maçlar için İstanbul Riva'ya gittik. Oradaki maçlardan da milli takıma oyuncu seçilecekti. Riva'ya gittiğimizde İstanbul karmasının tüm oyuncuları 3 büyüklerden geliyordu. Bende Salihli'de amatör olarak oynayan bir oyuncuydum. 4 maçta 8 gol atınca beni son 40 oyuncunun içine aldılar. Listede Salihli Belediyespor'dan Çağrı yazıyordu. O listeyi görünce gözlerime inanamadım. Son 20'ye kaldıktan sonra amatör kümeden genç milli takıma çağırılan ilk oyuncu oldum. Milli takıma gittikten sonra zaten bir daha Salihli'ye dönemedim.
Neden dönemedin?
Milli maçlar sırasında Galatasaray'la anlaştım. O dönem Trabzonspor çok istemişti, Salihli'deki evimize bir çanta dolusu para ile geldiler. Babam bu duruma karşı çıktı. Oğlumu parayla satmam, Galatasaray'a söz verdim” diye konuşunca 13 yaşında Galatasaray'a transfer oldum.
13 yaşında Florya'ya girdin. Neler hissettin, o günleri anlatır mısın?
Düşünsenize, 2 ay önce televizyondan izlediğiniz futbolcular yanınızda soyunuyor. Yan yana oturup yemek yiyorsunuz. O dönem odam tesislerin içindeki yola bakıyordu. A takım idmanlarını dışarıdan izleyebiliyorduk. İdman sonrasında futbolcuların arabalarla benim kaldığım odanın önünden geçmesini gizli gizli izliyordum.
Hiç zorlandığın olmadı mı?
Olmaz mı? İlk gittiğimde 1 hafta boyunca gizli gizli ağladım. 13 yaşındayım ve Salihli'den hiç çıkmamışım. Bu beni çok zorlamıştı. Biraz girişken olduğum için adaptasyon sorununu kısa bir sürede atlattım. 1 ay sonra oda arkadaşlarım sanki yeni gelmişler, ben hep oradaymışım gibi oldu. Çok güzel günler geçirdim.
Yanlış hatırlamıyorsam bir dönem A takımda da oynamıştın. Doğru mu?
Evet, 16 yaşında A Takımla idmanlara çıkmaya başladım. Soyunma odasında giyinirken bile inanılmaz çekiniyordum. Bir süre sonra alıştım ama inanılmaz utandığım günler oldu. Hakan Şükür ve Hasan Şaş beni çok seviyordu