Boluspor mutlak üç puan için gittiği Tavşanlı deplasmanından bir puan ile döndü. Temsilcimiz özellikle ikinci yarı ortaya koyduğu oyun ile ilerleyen haftalar için ışık verdi.
Kırmızı beyazlı ekibimiz Eser, Engin, Cemil, Gencer, Mesut, Cihan, Alp, Agbetu, Abdülaziz, Cafercan, Serge Pacome Djieohua on biri ile başladı. Geçtiğimiz hafta oynatılmadığı gerekçesi ile teknik heyete tepki gösterilen Cafercan ilk on birde oynarken aynı zamanda Boluspor'un ilk gölünü kaydeden oyuncu da oldu.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında ev sahibi takım daha etkin bir futbol ortaya koyarken kurmuş olduğu ataklarla golün habercisi gibiydi. Rakip takım atak üstüne atak bulurken Boluspor gole kadar atak bulmakta güçlük çekti. Karşılaşmanın 10. dakikasında kazandığımız serbest vuruşunda Cihan Yılmaz'ın hatalı ara pası sonrası Tavşanlı Linyitspor Ümit Tütünci ile öne geçti. Boluspor defansının hatasının iyi değerlendiren Tütünci Eser'le karşı karşıya kaldı ve topu filelerle buluşturdu. Bu atakla ev sahibi takım 1-0 öne gerçek Boluspor yavaş yavaş toparlanmaya başladı. Golden sonra Boluspor'un en tehlikeli atağı 11. dakikada geldi. Sol çaprazdan içeri giren Agbetu'nun şutunda Yavuz gole izin vermezken, bu dakikadan sonra Boluspor atakları daha da sıklaştı. Ard arda pozisyon bulan Boluspor'da Cafercan'ın yatarak vuruşunda top çerçeveyi bulmazken en etkili ataklardan birini ekibimiz değerlendiremedi.
Boluspor'un ev sahibine yavaş yavaş baskı kurarken özellikle ilk yarının ortalarına doğru orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Karşılaşmanın 29. dakikasında topla ceza sahası çizgisine yaklaşan Engin sağ ayağının dışı ile vurduğu şut direkten geri dönerken, pozisyonun devamında Cafercan pozisyonu takip etti ancak vuruşunda gol ile tamamlayamadı. Ev sahibi takım Boluspor atakları sonrası topu ileri uç adamlarına aktarırken özellikle 36 ve 38. dakikada defansımızın arkasına atılan iki topta kalemiz iki önemli tehlike atlattı. Ümit Tütünci'nin şutu direğin üstünden auta giderken, 38. dakikada Eser Yağmur'un pozisyonunda savunmamız araya girerek rakibin farkı ikiye çıkarmasına engel oldu. İlk yarıda başka önemli pozisyon olmayınca ev sahibi soyunma odasına moralli gitti.
ERKEN GOL CAN VERDİ !
Boluspor ikinci yarıda daha kontrolü ve istekli bir oyun ortaya koyarken yıldız oyuncunun mükemmel serbest vuruşu ile kazandığı gol takıma can verdi. Karşılaşmanın 54'üncü dakikasında kazanılan serbest vuruşta Cafercan klasını konuşturarak topu çatala göndererek maçta eşitlik sağlandı. Beraberlik golünün ardından 57. dakikada ev sahibi hemen karşılık vererek tekrar öne geçti. Tavşanlı Linyitspor'da Eser yine savunmamızdan seken topu tamamlayarak takımını bir kez daha öne geçirdi. 2-1 Boluspor yediği bu şok golden sonra hemen toparlanırken kanatlardan pozisyon yaratmaya başladı. 61. dakikada ise sol kanattan Agbetu'nun arka direğe kestiği müsait pozisyonda Abdülaziz topu kafa ile kale yerine auta gönderdi ve Boluspor mutlak bir gol pozisyonunun daha değerlendiremedi. Kendisi ile ilgili kafalarda şüphe olan Djieohua Boluspor'un beraberlik golünü kaydederek takıma umut verdi.
Müsabakanın 66. dakikasında Cafercan'ın kullandığı korner atışında Boluspor'u siyahi oyuncusu Djieohua ön direkte iyi yükselerek topu uzak direğe kafa ile bıraktı ve ekibimiz maçta yeniden eşitliği yakaladı. Bu gol ile moral bulan ekibimiz galibiyet golünü ararken sayısız gol pozisyonunu değerlendiremedi. Karşılaşmanın 77. dakikasında uzun pasta çaprazdan kaleci Yavuz ile karşı karşıya kalan Abdülaziz'ın vuruşu zayıf olunca top doğrudan auta gitti. Karşılaşmanın en şık hareketi ise Kingsley'den geldi. Hızlı gelişen bir kontra atağımızda Kingsley'in 86. dakikadaki röveşatası kalevi Yavuz'da kaldı. Karşılaşmanın diğer ataklarında başka gol olmayınca ekibimiz deplasmanda b