SOKAKLARA AVRUPA DÜZENİ GELİYOR

Bir yıldır tartışma konusu olan bisiklet yolunun neden kurulduğu ortaya çıktı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Cadde ortasında bisiklet yolu olmayacağını biliyoruz. İnsanları bisiklete alıştırma süreciydi. 30 kilometrelik yeni yol güzergahı belirlendi. İnsanların bisiklete bakış açısını görmüş olduk" dedi.

Bolu Belediyesi, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında İzzet Baysal Caddesi'ne bisiklet yolu kurdu. O günden sonra halktan farklı düşünceler geldi. Kimileri insan kalabalığının ortasına kurulan bisiklet yolundan rahatsız olurken, bisiklet kullanan vatandaşlar ise projeden memnun kaldı. Bir yıldır tartışılan bisiklet yolunun neden kurulduğu ise ortaya çıktı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, tartışmalara son noktayı koyarak asıl amaçlarını açıkladı.

“30 KM BİSİKLET YOLU GELİYOR”

Caddenin ortasında bisiklet yolu olmayacağını bildiklerini söyleyen Alaaddin Yılmaz, "İnsanların ortasında bisiklet yolu olmayacağını biz de biliyoruz. O yolu gelecekteki projeye alıştırma olarak yaptık. İnsanlarımızın bisiklete ve yola nasıl baktığını görmeye çalıştık. İnsanlar yaya yolundan gitmek yerine bisiklet yolundan gidiyor. Bunu da görmüş olduk. Şuanda yeni bisiklet yolunun 30 kilometrelik güzergahı belli oldu. Yakında çalışmalar başlayacak. Artık insanlar bisikletle günlük işlerine gidebilecek" dedi.

PEKİ NASIL OLACAK?

Yeni bisiklet yolu projesinin hayata geçmesiyle sokaklar Avrupa düzenine göre şekillenecek. Araçlarla birlikte bisiklet yolları da olacak. Yayanın da bisikletin de uyması gereken kurallar olacak. Şehrin bir ucundan bisikletle giren, diğer ucuna kadar gidebilecek. Bisiklet yolunun açılmasıyla artık araç kullanmaktan yorulanlar, bisikletiyle evinden işine gidebilecek. Haber Merkezi