Kar yağışının ardından hava sıcaklarının düşmesiyle binaların çatılarında oluşan buz sarkıtları kırılarak temizleniyor. Özellikle yayalar için tehlike oluşturan buz kütleleri, itfaiye ekipleri tarafından temizleniyor.

Gerede'de yoğun kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle binaların saçaklarında oluşan buz sarkıtlar tehlikeye yol açıyor. Gerede İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çatılardaki buz sarkıtlarını temizleyerek, olası facialarında önüne geçti. Son yılların en yoğun kar yağışına maruz kalan Gerede'de çatılarda oluşan buzlar büyük tehlike oluşturmaya başladı. Çatılardaki yoğun kar kütlelerinden damlayan sular, uzun sarkıtlar halinde buzların oluşmasına neden oluyor.

Yollarda ve kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar için büyük bir tehlike oluşturan buz kütlelerinin her an düşerek birilerinin yaralanmasına mahal verilmeden belediye gereken önlemleri alarak, sarkıtları temizledi. Hava sıcaklığının -15 derecelere indiği Gerede'de itfaiye aracı ile çatılardan sarkan ve büyük tehlike oluşturan buz kütleleri temizlendi. İlçe genelinde tespit edilen sarkıtlar, Gerede İtfaiye Müdürlüğü'nün merdivenli araçları ile temizlenerek; kırılıp, düşerek meydana getirebileceği yaralanmaların önüne geçiliyor.

Gerede Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, buz sarkıtlarının herhangi bir tehlikeye yol açmaması için halkın yoğun olarak kullandığı yerlerdeki yüksek binaların çatılarında oluşan buz sarkıtlarını temizleme çalışmalarına başladı. Ekipler, buz sarkıtlarını temizledikten sonra vatandaşlara çatıların altına araçlarını koymamaları ve çatıların altından geçmemeleri konusunda uyardı. Haber Merkezi