Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın uzun süredir uğraştığı Büyüksu Projesinin ihalesinin yapıldığını açıkladı. Büyüksu Projesi ile birlikte Bolu'da amatör tüm su sporlarının yapılabileceği gölette kano, kürek ve yelkenli yarışmaları düzenlenecek. Göl ayrıca yüzme amaçlı olarak da kullanılabilecek.

HABER: EMRAH ÖGET

Karaçayır Bölgesinde hayata geçirilmek istenen Olimpik Spor Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkan Alaaddin Yılmaz, Olimpik spor tesisi olarak planladığımız devasa bir alan. Bu planlamadan sonra birçok tesis burada yapıldı. Kapalı spor salonu da bunlardan bir tanesi. Hemen onun yanında olimpik yüzme havuzu ve atlamalı bir sistem devreye girecek ve onun da ihalesi yapıldı. Alt tarafta da birçok tesis, Spor Bakanlığı tarafından yapılıyor. Bizim planlamamız içinde hem stadyumun hem de spor salonunun yerleri farklı ama mülkiyet konusundaki problemler nedeniyle şu an mülkiyeti problemsiz olan yerlerde bu yatırımlar yapılıyor” dedi.

“GÖLETİN YAPILMASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMAYI DA BİTİRDİK İHALESİNİ DE YAPTIK”

Yapılan bu spor tesislerinin yanı sıra su sporlarının yapılması için bir de gölete ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, göletin de ihalesinin tamamladığını belirterek, Bunların içinde bir de gölet lazım. O gölette de su sporlarının yapılması lazım. Hatırlanırsa kano yarışlarının da yapılabileceği bir göletten bahsetmiştim. Planlamamızda onun yeri de farklı bir alanda idi. İstimlakla ilgili sorunlardan dolayı şu anki yeni yerine çekerek bu göletin yapılması ile ilgili çalışmayı da bitirdik. İhalesini de yaptık. Şu an prosedürler devam ediyor. Önümüzdeki günlerde sedde yapılacak. Böylelikle Karaçayır Mahallesinde olimpik spor alanı içinde göletimiz de bitmiş olacak” diyerek müjdeli haberi Bolu kamuoyu ile paylaştı.