Tayvan Büyükelçisi James Chen ve eşi Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Büyükelçi Chen, Bolu'nun yemyeşil ve çok güzel bir şehir olduğunu belirterek bundan sonra her Ankara – İstanbul arası seyahatinde uğramayı düşündüğünü söyledi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, makamında Tayvan Büyükelçisi James Chen ve eşini ağırladı. Ziyarette konuşan Büyükelçi Chen, Bolu'dan övgüyle bahsederek, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Ankara'dan İstanbul'a gittiğimiz zamanlarda hep Bolu'dan geçiyordum. Her geçişimizde de böylesine yemyeşil ve güzel bir şehrin içerisine girip gezmek ve görmek istiyordum. Fakat eskiden iş yoğunluğu sebebiyle bir türlü fırsat bulamıyorduk. Bugün sayenizde Bolu'yu uğrama ve sizlerle görüşme fırsatı bulduk. Bolu'yu gezip gördüğümüz ve sizlerle görüşme fırsatı bulduğumuz içinde oldukça mutlu olduk.”
Büyükelçi Chen'in ardından konuşan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da Bolu ile ilgili detaylı bilgiler vererek, şunları söyledi: Bolu, Büyükelçi Chen'in de söylediği gibi yemyeşil ve çok güzel bir şehir. 140 kadar göle sahip olan, coğrafyasının %65'i ormanlarla kaplı ve doğal güzellikleri son derece iyi olan bir kent. Kendisi Bolu'yu yeni görme imkanı bulmuş ve çok beğendiğini belirtti. Bundan sonra istediği zaman Bolu'ya gelebilir bizim misafirimiz olabilirler. Bizim her zaman kapımız kendisine açık.”
Türklerin de Orta Asya'dan geldiğini hatırlatarak köklerin çok da farklı olmadığına işaret eden Yılmaz, büyükelçinin ziyaretinin iki ülke ve Bolu-Tayvan arasında köprü kurulmasına vesile olmasını diledi.
Bolu ve ilçelerindeki termal kaynaklara da dikkat çeken Başkan Yılmaz, Tayvanlı turistleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti.
Büyükelçi de iki ülke arasında köprü kurmak üzere burada olduklarını ifade ederek, ülkelerinde Türkiye'ye ilginin bir göstergesi olarak Tayvan'da bir üniversitede 40 yıldan buyana Türkoloji bölümü olmasını gösterdi.
Safranbolu'yu ziyaret eden yabancılar içinde en fazla sayının Tayvanlılara ait olduğunu dile getiren Büyükelçi, bundan böyle Bolu'ya da turist göndereceklerini belirtti.
Tayvanlılar Bolu'ya geliyor
9-10 Şubat tarihlerinin Tayvanlılar için yılbaşı anlamına geldiğini ve bu tarihte yaklaşık 50 kişilik bir grup ile Bolu'ya gelerek yemek yarışması yapmak istediklerini anlatan Büyükelçi bu konuda Başkan Yılmaz'dan destek istedi. Başkan Yılmaz da bu konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini, Bolu'ya Tayvanlı turistleri beklediklerini kaydetti.
Öte yandan, konuşmalardan önce, Tayvan Büyükelçisi James Chen ve eşi, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a ilginç bir hediye takdim etti. Chen ve eşi Tayvan'da bir Türk tarafından üretildiğini ve bütün dünyada çok sayıda satışının gerçekleştiğini söyledikleri bir yedek şarj ünitesi hediye etti. Chen, Başkan Yılmaz'a bu yedek şarj ünitesi ile telefonunu veya tablet bilgisayarını defalarca şarj edebileceğini ve taşımasının da boyutlarının küçük olması sebebiyle son derece kolay olduğunu söyledi.
Hediyeden dolayı çok memnun olduğunu belirten ve teşekkür eden Başkan Yılmaz'da, Büyükelçi James Chen ve eşine çini işlemeli tabak, Bolu Pasaportu ve Bolu Yemek Kitabı hediye etti.