Büyük Osmanlı Topluluğu Derneği Başkanı Mustafa Kaya ile Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Sıddık Kalkan, Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret ederek dernek hakkında bilgi verdi.
Derneğin merkezinin İstanbul'da olduğunu ifade eden Mustafa Kaya, Derneğimiz İstanbul Merkezli bir dernektir. 1 ay önce Bolu Şubesini kurduk. 30 civarında üyemiz var. Osmanlıyı anlayıp anlatmak amacıyla her ilde konferanslar düzenliyoruz. Türkiye genelinde 34 şubemiz var. Sizi bir dernek temsilcisi olarak değil de öğrenci olarak ziyaret ediyoruz” dedi.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Özçimen, Gençlerin ecdatlarını tanımaları ve onları bilmeleri konusundaki hassasiyetinizi tebrik ediyorum. Gurur duyulacak bir ecdadımız var. Din, dil, ırk ve örflerine müdahale etmemiş, herkes özgürce yaşamıştır. Bizlerde Anadolu'da Ecdadımıza layık torun olmamız lazım. Bizim medeniyetimiz tertemiz bir medeniyettir. Ziyaretiniz için teşekkür ederim" diye konuştu.
Vali Özçimen'in kendilerini kabul ettiği için teşekkür eden Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Sıddık Kalkan, Siz Sayın Valimiz ile yüz yüze oturup konuşabileceğimizi ve kendimizi ifade edebileceğimizin bu kadar kolay olacağını sanmıyordum. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.