Köroğlu Televizyonu'nun sorularını cevaplayan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer yerel seçimlerin ardından geçen süreci değerlendirdi ve ileriye dönük yapılacaklardan bahsetti. Bolu'nun sorunları ve çözümleri noktasında özellikle muhtarların istekleri anlamında kriterle göre hareket ederek bir sırama oluşturacaklarını söyleyen Yüceer; talepleri toparlayarak imkanlarımız ve belli bir program dahilinde bütün problemleri, sorunları çözeceğiz inşallah” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer Köroğlu Televizyonu'na yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 30 Mart yerel yönetimleri seçimleri sonrasında Bolu İl Genel Meclisi olarak 23 tane arkadaşımızla birlikte ilk toplantımızı 7 Nisan günü gerçekleştirdik. 7 Nisan gün yaptığımız ilk toplantımızda seçimleriz oldu; meclis başkanlığı, diğer komisyonlar ve diğer encümen seçimlerimiz. Bu nokta da arkadaşlarımız meclis başkanlığı olarak bizi seçtiler. Onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Nisan ayı ilk toplantılarımızı gerçekleştirdik. Akabinde Mayıs ayı ilk haftası toplantılarımızı gerçekleştirdik ve bu toplantılarımızın süreci içerisinde normal gündem maddelerimiz gereği kararlarımızı aldık ve 2 aylık meclis toplantı gündemlerimizi bitirdik. Ben meclis başkanı olarak, başka bir işimizin olmaması sebebi ile de hemen her gün burada mesai harcıyorum. Özel İdare'ni normal personeli gibi saat 09.00-09.30da geliyorum, akşam 18.00-19.00'a kadar hemen hemen buradayım. Burada sağ olsunlar ziyaretimize geldiler. Gelen herkese teşekkür ediyorum.
Fırsat buldukça da kurum genel sekreterimiz, birim müdürlerimiz, yetkililerimiz, kurumdaki kardeşlerimiz, arkadaşlarımızla toplantılar yapıyoruz. Ne kadar bütçemiz, ne kadar potansiyelimiz var, kapasitemiz var, Bolu'daki genel sorularımız, problemlerimiz nelerdir bunlar hakkında bilgi sahibi oluyoruz. 2013 yılı Kasım ayında, geçmiş dönemde görev yapan İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın oluşturmuş oldukları proje, plan ve bütçe kapsamında oluşturulan çalışmalarımıza artık başladık diyebilirim.
Yolardaki rotmiks çalışmalarımıza başladık diyebiliriz. Yağmurlar müsaade ettiği süre içerisinde, oluşturulan plan çerçevesinde öncelikle ikinci kat asfalt yapacağımız yollarımızın rotmiksini yapacağız. Sonra ikinci kat ve birinci kat asfalt programlarımızı yaptık. Geçmiş dönemden yine milletvekillerimizin, Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ve teşkilatımızın desteği ile oluşturulan ek bütçe kapsamında Taşkesti-Abant yolu, Sarıalan-Aladağ yolu bütçemizin yettiği kadar da Yedigöller yolu noktasında sıcak asfalt programımız var. Bu bahsettiğimiz yolların altyapılarını bitirmek üzereyiz. İlk önce Taşkesti-Abant yolundan başlayacağız inşallah. Bununda takriben Mayıs sonu itibari ile atarız düşünüyorum. Çünkü yetkili kardeşlerimizle bunun planlarını programlarını gerçekleşirdik.
Bunun ötesinde Bolu'da biliyorsunuz 112 köy var. bu 112 köyün 57'sinde yerel seçimlerde muhtarımız yenilendi. Bu 57 yeni muhtarımızda doğal olarak kendi, köyüne, kendi çevresine, kendi bölgesine hizmet etme noktasında çok heyecanlılar. Çok istekliler. Onlarda sık sık istek ve taleplerini bize getiriyorlar. Onlarla da oturuyoruz konuşuyoruz, değerlendirme yapıyoruz. Problemlerini, isteklerini taleplerini karşılayabiliriz noktasında onlarla da birebir çalışmalarımız var. Bu istekleri, talepleri toparlayarak imkanlarımız ve belli bir program dahilinde bütün problemleri, sorunları çözeceğiz inşallah.
Elbette bütün talepleri bir anda karşılayabilmek, muhtarlarımızın tüm isteklerini hemen gerçekleştirebilme imkanımız yok. Belli kriterler içerisinde sıraya koyarak yaptık. Tabi muhtarlarımızın da bizim de ortak hedefimiz hizmet etmek, mevcut problemleri çözmek. Bolu'nun merkez ilçe ile birlikte 490 tane köyü, 9 tane ilçemiz var. Meclis başkanı olarak Bolu'nun tamamından sorumluyum ve