Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim Öğretmenliği ikinci öğretim öğrencileri, Bigem Çubukcuoğlu'nun sınıf arkadaşları mezun oldu ve mavi salonda gerçekleştirilen mezuniyet töreniyle veda konuşmalarını gerçekleştirdiler. Bigem'i de unutmayan sınıf arkadaşları törene katılan herkese duygu dolu anlar yaşatırken, Bigem'in babası Tarık Çubukcuoğlu da; Kızımı da sizin aranızda görüyor gibiyim” derken kimse gözyaşlarını tutamadı.

HABER: EMRAH ÖGET

Törene öğretim görevlileri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katılırken Bigem Çubukcuoğlu'nun annesi ve babası da katıldı. Bigem'in diplomasını tüm sınıf adına arkadaşı Ezgi Bostancı alırken, Bigem'in resminin bulunduğu bir tabloyu, öğrenciler Bigem'in ailesine armağan etti. Duygu dolu anlar yaşanırken Rektör Yardımcısı Mehmet Bahar ve Bigem'in babası Tarık Çubukcuoğlu mezun olan öğrencileri tebrik ederek bir konuşma gerçekleştirdiler.

“BİGEM'İ UNUTMAYACAĞIZ”

Rektör Yardımcısı Mehmet Bahar, Burada hem bu öğrencilerimizin mutluluğunu hem de bir kızımızı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Ama tabi hayat bu, yarının ne olacağına dair hiçbir fikrimiz yok. Gördüğümüz kadarıyla çok güzel dostluklar, arkadaşlıklar, kardeşlikler kurulmuş. Böyle bir üniversiteye de yakışan bu zaten. Çok kaliteli öğretim üyesi arkadaşlarımız, Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünde hizmet vermeye devam ediyor. Öğrencilerimizin yetişmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Vakfın, vermenin ve fedakarlığın en büyük örneği olan İzzet Baysal'ın kentinde, onun üniversitesinde mezun olmanın bütün ayrıcalığını öğrencilerimizin hissettiğini burada görmek beni de duygulandırdı. Bigem'i de unutmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Eğitim Fakültesi'nin bir çok yerinde yaşamaya devam edecek. Ailesine zaten daha önce baş sağlığı diledik ama evlat acısını Allah hiç kimseye göstermesin. Buradan tüm velilere de böyle pırıl pırıl öğrencilerimizi yetiştirdikleri için de tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“KIZIMI DA SİZİN ARANIZDA GÖRÜYOR GİBİYİM”

Bigem Çubukcuoğlu'nun babası Tarık Çubukcuoğlu, Bugün hayatınızın dönüm noktalarından biri olan mezuniyet töreninde bulunmaktan gurur duyuyorum. Kızımın ahirete uçtuğu andan beri hep bizim yanımızda, acımıza ortak oldunuz. Kendim ve ailem adına teşekkür eder minnet duygularımı sunarım. Çalışmalarınız ve başarılarınızın karşılığını aldığınız bugün kızımı da sizin aranızda görüyor gibiyim. Kızımın diplomasını almaktan gurur duyuyorum. Okul yönetimi ve ailelerinize sizin gibi başarılı, vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirdiği için teşekkür ederim, ne kadar övünseler azdır. Allah hepinize sağlıklı, mutlu, başarılı uzun ömürler nasip etsin. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

Tarık Çubukcuoğlu'nun konuşmaları Bigem'in sınıf arkadaşlarını ve ailelerini gözyaşlarına boğarken, Tarık Çubukcuoğlu'nun dik duruşu herkes tarafından büyük alkış aldı. Öğrenciler mezun olmalarının verdiği buruk bir sevinçle teşekkür ve veda konuşmalarını gerçekleştirdiler ve tören böylece sona erdi.