Haber: Hakan AYDIN

Covid-19 salgınının ülkemiz ekonomisine verdiği zararı asgariyeye indirmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir genelge yayınlanmış, kamu da tasarruf yapılması istenmişti. Bir çok kamu kurumu tasarruf genelgesi sonrası bir çok ihtiyacını askıya almıştı.

BÜROKRATA MİLYONLUK ARAÇ

Kamu kurumları genelge sonrası kemer sıkma politikasına geçerken, Orman Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu alım ise kafaları karıştırdı. Genel Müdürlük tarafından Orman Genel Müdürlüklerin bulunduğu illere, Bölge Müdürlerine tahsis edilmek üzere Toyota Land Cruiser marka araç alımı yaptı. Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı’ya 2021 model Toyota Land Cruiser marka araç tahsis edilirken, makam aracını görenler ise ‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?’ demekten kendilerini alamıyor.

BOLU VALİSİ 6 YAŞINDAKİ ARACA BİNİYOR

İlimizin en büyük mülki amiri olan Bolu Valisi Ahmet Ümit’e tahsis edilen iki araç ise Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı’ya tahsis edilen makam aracı etmiyor. Vali Ümit’in kullanımında bulunan Audi Q7 makam aracı 2008 model iken, bir diğer araç olan Mercedes makam otomobili ise 2015 model.

BOLU VALİSİ AHMET ÜMİT'İN ARACI:

BOLU ORMAN GENEL MÜDÜRÜ ŞABAN BIYIKLI'NIN ARACI: