AK Parti Gerede Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi ve İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Gerede Belediyesi Melih Gökçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Yoğun katılımın sağlandığı kongrede mevcut Başkan Mehtap Demirses Burku, 400 delegenin güven oyunu alarak tekrar Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak seçildi. Kongreye AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Katip Üyesi İsmail Taşdemir, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Parti Gerede İlçe Başkanı Ali Şafak, eski Belediye Başkanı Ömer Baygın, Bolu Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Gerede Gençlik Kolları Başkanı Metin Turunç, Gençlik Kolları üyeleri ile MKYK üyeleri, Teşkilat yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, ilçe gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mehtap Demirses Burku, önlerine çıkan tüm zorluklara rağmen sağduyu azim ve kararlılıkla AK Parti ilkelerinden ayrılmadan Başbakanın yüklediği sorumluluğun duyduğu güvenin farkında olarak kapı kapı dolaşarak onun selamını ilçenin her köşesine ileten bugüne kadar hizmet etmiş katkıda bulunmuş değerli yol arkadaşlarına kutlayarak teşekkür etti.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Türkiye'de ilk defa AK Parti döneminde kadınların siyasette ve çalışma hayatında desteklendiğini belirten Mehtap Demirses Burku, ‘'Bir toplumda kadına gösterilen saygı verilen değer hak ve sorumluluklar o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini gösterir. Kadın eli değmiş ve zenginleşmiş şevkat ruhuyla sahiplenmiş bir dünya elbette savaşla kararan bugünlerden çok daha güzel yarınlar vad edecektir. Kadınsız bir siyaset ve demokrasi sadece kadınlar için değil bütün toplum için bir eksikliktir. Çünkü kadın her şeyden önce anadır. Siyasetinde kadın nezaketine zarafetine, hoşgörüsüne ve şefkatine ihtiyacı vardır'' diye konuştu.

Burku, canla başla mücadele ettiklerini Cumhurbaşkanın güvenini boşa çıkarmadıklarını ve çıkarmayacaklarını bugünde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önderliğinde de çalışmalara hızla ve şevkle devam edeceklerini söyledi. Burku, 4. AK Parti Gerede Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nin Gerede'ye ve partiye hayırlar getirmesini temenni ederek sözlerine son verdi. İl Genel Meclisi üyesi Üzeyir Ercivan ise, AK Parti iktidarıyla köylere yatırılıp güzelleşmeye başladığını anlattı. AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak ise, AK Parti ülkenin karanlık bir döneminde milletin sinesinden aydınlık yarınlara kavuşmak için kurulduğuna ve milletten aldığı güçle çığ gibi büyüdüğünü kaydetti.

AK Parti çok olmuştur

AK Parti'nin halkın yaşam hikayesi ile aynı olduğu ve tüm mesafeleri kaldırıp milletin efendisi değil hizmetkarı olmaya söz verdiğini hatırlatan Şafak, ‘'Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız bu yola çıktığında benim iki gömleğim var; biri bayramlık biri idamlık. Bu yolculuk uzun ince bir yolculuk bu yolculuk dik duranların yolculuğudur demiştir. AK Parti birilerini rahatsız etmeye başladı. Halkına sırça köşklerden bakmadı. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedi. İnsanına değer verdi. Türkiye AK Partiyle çok olmaya başladı. Dünyada üçüncü bir havalimanını yapmaya, üçüncü köprüyü yapmaya ve kanal İstanbul'u yapamaya başladı. İMF'ye rest çekti borç alan değil, borç veren ülke oldu. Dünya krizle boğuşurken merkez bankamız parayla doldu. Evet, Türkiye AK Partiyle çok olmaya başladı. Kendi silahını, yük gemisini ve hava savunma aracını yapmaya başladı. Sağlıkta atılımlar yaptı. İnsanımızı hastane ve eczane kuyruklarından kurtardı ve her çocuğumuzu 18 yaşına kadar sigortalı yaptı. Eğitime değer verdi. Akıllı tahta ve tabletlerle buluşturdu. AK parti Türk İslam Aleminin ümidi oldu. Nerde Müslüman kardeşimizin canı yansa yanında oldu ve kol kanat açtı. İşte bunun için üç yerel, üç genel, ve iki referandum bir cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halkımız partimize güvenmiş ve destek vermiş'' diye konuştu.

Şafak, hedeflerinin birlikte Türkiye için ve yeni Türkiye yeni güç için 2015 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanarak Anayasa'yı değiştirecek Milletvekili sayısına ulaşmak olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Allar da, böyle bir ilçede hizmet etmek ve bu partinin mensubu olmaktan her zaman büyük onur ve şeref duyduğumu buradan ifade ederek, ‘'Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Kongrelerin kardeşlik hukukumuza katkı sağlamasını rabbimden niyaz ediyorum. Yapmış olduğumuzun çalışmaları daha zirveye çıkarmak için hep beraber canla başla mücadele veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Katılım ve katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, kongrenin hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ederim'' diye konuştu.

İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın da, konuşmasının başında teşkilatçılığın çalışmak, sahiplenmek ve sahiplenilmek olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı külliyesine 16 Türk devletini arka arkaya dizerek işte Medeniyet budur dedirten Cumhurbaşkanının sevdam dediği emanetine sahip çıkılmak olduğunu söyledi. Aydın, büyük bir azimle çalışan Gerede Kadın Kolları yönetimine teşekkür ederek, kongrenin Gerede ve parti adına hayırlar getirmesini dileyerek seçilenlere de başarılar diyerek sözlerini sonlandırdı. AK Parti Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Katip Üyesi İsmail Taşdemir, kongrenin Gerede'ye ve memlekete hayırlar getirmesini temenni ettiğini ifade etti. Siyasette beraber ve birlik olmak her zaman önemli olduğunu işaret eden Taşdemir, ‘'Görmüş olduğu birlik ve beraberlik havası, şahit olduğum kardeşlik havası Gerede'de nasıl başarıya ulaştığını gördüm. İşte Gerede'de ekip ve bir olma bilinci bu dava anlayışının nasıl sahiplenildiğini ve başarının nasıl geldiğini bütün Türkiye'ye ve AK Parti camiasına göstermiş olarak bulunmaktasınız. Başarılarınız daim olsun'' şeklinde konuştu.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise, 9 seçimdir millet ile birlikte diklenmeden dik ve omurgalı durarak millete hizmet yolunda olduklarını belirterekx kongrenin hayırlı olmasını dileyip emeği geçenlere teşekkür etti. İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek de konuşmasında AK Parti Gerede Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nin cenabı Allah'tan hayırlar getirmesini temennisinde bulundu.

Millete hizmet yolunda çıkılan bu yolda hep birlikte el ele onurlu bir şekilde yürümenin mutluluğu yaşadıklarını anlatan Coşkunyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘'Biz uzun ince bir yoldayız ama yolun başındayız. Daha çok gece gündüz gideceğiz. Bizim için mevkiler makamalar önemli değil. Tek derdimiz bu ülkenin hak ettiği yere gitmesi bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması, söz dinleyen değil, sözü dinlenen ülke olması ve ülkenin dünyadaki bütün mazlumların göz yaşlarının dinmesi için bir umut olması bizlerin gayesidir. Başta Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız olmak üzere onun çizdiği doğrultuda ve o bayrağı devralan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile beraber bu yolculuğu sürdüreceğiz. Çünkü biz bu yola çıkarken üzerimizdeki ağır yükün sorumluluğunu hep beraber bilerek çıktık. Şimdi bu görevi alırken kadın kolları teşkilatımız yine aynı sorumlulukla bu ağır yükü yükleniyorlar. Çünkü biz umuduz ve olmaya devam edeceğiz.‘'

2002'den önceki Türkiye'yi unutulmaması gerektiğini söyleyen Coşkunyürek, ‘'Türkiye AK Partiden önceki yılları unutmamalı. O günleri unutursak bugünlerin kıymetini bilemeyiz. 2002 yılında 6 yaşında olanlar bu seçimde oy kullanacaklar. Bu gençlere, hastanelerde kuyruklar vardı, yolların kalitesini söylesek, memurun maaşını ödeyemiyordu ve büyük projeler yapamıyorduk bunlar var ki şimdi der, o günleri bilmez. Gençlerimize dünün Türkiye'sini söylememiz lazım'' diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından 400 delegenin oyunu alan Mehtap Demirses Burku yeniden AK Parti Gerede Kadın Kolları Başkanı seçildi. Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Mehtap Demirses Burku ve Yöentim Kurulu Üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.