Gerede AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mehtap Demirses Burku, Senegal Mbacke Şehri Belediye Kadın Kolları Büyük Elçisi oldu.

Gerede Belediyesi ile Kardeş Şehir Protokolü” kapsamında imzalanmasının ardından Gerede'ye gelen Senegal Cumhuriyeti Mbacke Belediye heyeti Belediye Başkanı Mustafa Allar'a ziyaret etti. Ziyarette hazır bulunan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mehtap Demirses Burku, Senegal Mbacke Şehri Belediye Başkanı Serigne Abdou Mbacke Ndao tarafından Senegal Mbacke Şehrinin Kadın Kolları ‘Büyük Elçi'si olması teklifinde bulundu.

Ziyarette konuşan Senegal Mbacke Şehri Belediye Başkanı Serigne Abdou Mbacke Ndao, Belediye Başkanı Mustafa Allar'a bir talebinin olduğunu belirterek şöyle konuştu: Mehtap Demirses Burku Hanfendi'nin Kadın Kolları Derneği'nin Büyük Elçisi olmasını istiyoruz. Kadın Kollarına inanılmaz derecede önem veriyorum. Kadınlar güzel şartlarda yaşar ve olurlarsa aile fertlerinin de güzel yaşantısı olur. Kadın, çocuk anlamına da geliyor. Kadın çocuğun yetişmesinde büyük önem arz ediyor. Kadın ve çocuk ailenin yapısını oluşturan bir birimdir. Sosyal etkinlik çerçevesinde Büyük Elçi Mehtap Demirses Burku Hanfendi'den kadınlarla ilgili olarak somut olarak sosyal destek vermesini talep ediyoruz.”

Belediyelerinde kadın kollarında önem verdiklerinin altını çizen Abdou Mbacke Ndao, ‘'Bizde Belediye de inanılmaz derecede kadın kollarına önem veriyoruz. Aldığım her ay maşı kadın kollarının farklı bir projesine yatırmaktayım. Proje bütçesinde kadın kollarıyla ilgili detaylı projelerimiz mevcuttur. Sizden ricamız ülkemizdeki kadın kollarına maddi manevi her alanda yardım eli uzatıp katkı sağlayıp iş birliği yapıp kardeş kenti olarak dayanışma içinde çalışmanız olmasını ümit ediyorum'' diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mehtap Demirses Burku ise, böyle bir teklifte bulundukları için teşekkür ederek, büyük bir şeref olduğunu söyledi. AK Parti olarak kimsesizlerim kimsesi olarak çalıştıklarını kaydeden Mehtap Demirses Burku, Genel Merkezimizde Başbakanımız sağolsun kadınlara siyasette çok büyük değer veren bir insan. Eğitimlere katılarak bilgiler edinerek daha da başarılı olmaya çalışıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünden yola çıkan Mehtap Demirses Burku, Cumhurbaşkanımız, ‘Siyasette kadınlar bizim omurgamızdır' diyor. Bizimde elimizden gelen proje olursa elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım” diye konuştu.