CHP Bolu Milletvekili Aday adayı Burak Cop, sivil toplum kuruluş ziyaretlerine devam ediyor. Cop, son olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne ziyarette bulundu. Ziyarete, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nural Çıngı, dernek yönetimi ve üyeleri de katıldı.

Burak Cop'un ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nural Çıngı, Aday adaylığınız hayırlı olsun. Kendinizi tanıtmak için gelmek istediniz çok teşekkür ederiz. Biz zaten hemen hepimiz CHP'liyiz. Ama biz dernek olarak parti kimliğimizi dışarda bırakıyoruz. Diğer başkanlarımız da aynen öyleydi bizde öyle devam ediyoruz. Sizi tanımak ve yakınlık kurmak için buradayız” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Aday adayı Burak Cop ise, Sizin aranızda bulunmak benim için çok büyük bir mutluluk. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ulusal çapta 20 yılın aşkın süredir bilinen etkili bir sivil toplum kuruluşu. Demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişki içerinde olmak benim için önemli. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de ehemmiyetle üzerinde durduğum bir dernek. Burada bulunmak benim için çok özel. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Türkiye'de aslında devletin on yıllarda ihmal ettiği bir alanda. Gençlerin bir takım aydınlık cumhuriyetçi değerlere bağlı yetişmesi, demokrat kişiler olmaları, cinsiyet eşitliği, birde eğitim almaları hak ettikleri kamusal eğitim almaları konusunda faaliyet gösteren bir kuruluş. Devlet bu alanı on yıllarca ihmal etti. Sadece devlet değil, Türkiye'nin anlı şanlı zenginleri de, büyük holdingleri de bugüne kadar yeterli düzeyde öğrencilere yurt, burs gibi imkanlar sunmadılar ve öğrencilerimiz de gençlerimiz de epey uzun yıllardır, tabi Türkiye'de yürütülen bazı politikaların da etkisiyle kimi tarikatların kimi cemaatlerin eline düştü açıkçası. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bunu kırmak konusunda, buna karşı mücadele vermek konusunda çok önemli bir işlev yerine getirdi. Geçmişte de çok muhterem bir insan olan derneğin kurucusu Türkan Saylan hanımefendiye yönelik saldırılar, aleyhindeki kampanyaları hepimiz ibretle seyrettik. O dönemde ağır haksız, tamamen yalan tamamen ahlaksızca suçlamalara maruz kaldı. Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin bir arada bulunduruyor dendi. Misyonerlik yapılıyor dendi. PKK'ya eleman yetiştiriyor dendi. Ne kadar deli saçması diyebileceğimiz, ne kadar akla mantığa aykırı ne kadar mantıksız şey varsa hepsi söylendi. Ama ne yazık ki tepeden bir yerden, etkili bir yerden pompalanınca bu yalanlar belli bir karşılıkta buldu ne yazık ki toplumda. Ama şimdi artık Türkiye'deki iktidar bloğundaki iç savaş bir takım kirli şeylerin ortaya çıkmasını sağladı ve her şey yerini buluyor. Erdal İnönü'nün bir sözü vardı. Gerçeklerin er yada geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. ÇYDD'de Türkan Saylan hanımefendi hakkındaki gerçekler de er geç ortaya çıkıyorlar” dedi.

“HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIM”

ÇYDD'nin her zaman yanında olacağını sözlerine ekleyen Cop, Demokrat bireylerin yetiştirilmesi, Atatürk'ün kazanımları, Cumhuriyetin kazanımlarına bağlı gençlerin yetiştirilmesi konusunda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin mücadelesini başarıyla sürdüreceğine inanıyorum. Bizim görevimiz de sizinle dayanışma içerisinde olmak. Önce CHP üyeleri ardından da 7 Haziran'da Bolu Halkı beni görevlendirirse ben her zaman bir milletvekili olarak sizin yanınızda olacağım. Taleplerinizin sözcüsü olacağım. Her zaman en zor gününüzde sizin dostunuz olacağıma söz veriyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi