Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili belde ile ilgili günlük işlerde hiçbir sıkıntı olmadığını vurgulayarak, bu yıl mevsimlerin normal şartlarda seyretmemesinden ve kar olmamasından dolayı tek sıkıntının su olduğunu ama bu sıkıntının da üstesinden gelmek için büyük gayret ile çalıştıklarını söyledi.
“Karacasu'da genel manada bir sıkıntımız yok ama biliyorsunuz hava şartları dolayısı ile bu sene pek kar yağmadı. Gölde de su yok bu sene. Eğer gölde su olmaz da kanala su bırakmazlarsa vatandaş bahçe sulamak için haliyle şebeke hattını kullanacaktır” diyen Beydili, Diğer işlerin zaten üstesinden geliriz. Tek isteğimiz belden içme suyunu rahatlamak, su bulmak. Amacımız bu. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz” dedi.
Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 2009 seçildikten sonra biliyorsunuz siyaset yapmadık. Rozet bile takmadık. Kişileri sınıflandırmadık, tepeden bakmadık. 2009'dan bu tarafa, 2014'e kadar yapmış olduğumuz çalışmalar vatandaş ile uyum içerisinde oldu. İnşallah bundan sonra da vatandaş yine her zaman ulaşabilecek bize. Makamımız herkese açık. Telefonumuz, evimiz açık. Vatandaşın her zaman yanındayız. Herkesin belediye başkanıyız. Kişinin görüşü ne olursa olsun sınıflandırmadık, yine sınıflandırmayız. Herkese eşit mesafede, elimizden ne geliyor ise, Karacasu beldesi neye layık ise, bütçemiz, imkanlarımızla halkımıza, beldemize en sağlıklı şekilde sarf edeceğiz.
Karacasu'da genel manada bir sıkıntımız yok ama biliyorsunuz hava şartları dolayısı ile bu sene pek kar yağmadı. Gölde de su yok bu sene. Eğer gölde su olmaz da kanala su bırakmazlarsa vatandaş bahçe sulamak için haliyle şebeke hattını kullanacaktır. Esasında şebeke hattımızda kökez suyumuz klorlu. Meyveye iyi gelmiyor ama vatandaş ektiyse sulayacaktır. Bizde bu sıkıntı var. Yine arazi sulamak, bahçe sulamak için beldenin içine hemen hemen %80 hat döşedik. Eğer gölde su olmaz da kanala su verilmezse bizim sıkıntımız ondan başlar. Bizim ilk fırsatta yapacağımız iş su bulmak. Yani suya odaklanacağız. Ama bu sırada biliyorsunuz yeni seçimler geçti. Vatandaş ziyaretlere Allah razı olsun devam ediyor. Bir yoğunluk var. Ama inşallah en kısa zamanda arkadaşlarımızla beraber bu su olayına odaklanacağız. Dağda su yok ama inşallah sondaj veya başka türlü çalışmalar yoğunlaşacağız.
Yeni mahallemizde yine bahçe sulamak için hatlar döşüyoruz. İsteyenin evinin yanına, bahçesine kadar vana takıyoruz. İstemeyene takmıyoruz ama ileride mutlaka herkesin taktırması lazım. Bu vanaların taktırılması lazım. Senelerdir beldenin üstünden kanal geçiyor ama kimse bu konu ile ilgilenmemiş. Vatandaş biliyorsunuz bahçesini ekiyor. Vatandaş su olmayınca haliyle şebeke hattından sulama yapıyor ve ondan da pek verim alamıyor çünkü su klorlu. Vatandaş bunun bilincinde değil. Kanaldan gelen tertemiz su ile vatandaş her şeyini yetiştirebiliyor. Bizde bu konuda gayret gösteriyoruz. Allah nasip ederse bu belde içinde su getirmediğimiz yer kalmayacak. Önceliğimiz su. Onun dışında günlük işler zaten belli. Elimizde fazla elemanda yok. Önemli olan su. Diğer işlerin zaten üstesinden geliriz. Tek isteğimiz belden içme suyunu rahatlamak, su bulmak. Amacımız bu. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz.”