AK parti Milletvekili Ali Ercoşkun yaptığı basın toplantısında hem yapılan çalışmaları anlattı, hem de mesajlar verdi. Zekeriya Öz'ün twitter'daki paylaşımlarına HSYK tarafından soruşturma izni verilmemesi ve Cumhurbaşkanı'nın bunu sorumsuzluk olarak değerlendirmesi konusunda konuşan Ercoşkun, HSYK'nın kararını yadırgadıklarını ifade ederek bir siyasetçiye yapılan eleştirilerin Cumhurbaşkanı'na yapılamayacağını belirtti. Ercoşkun, Dolayısıyla bundan sonra herkesin ayağını denk alması lazım” dedi. Ercoşkun yaptığı basın toplantısında geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Bolu savcılarından Zekeriya Öz'ün sosyal paylaşım sitesinde yaptığı eleştirilere HSYK'nın soruşturma izni vermemesini yadırgadıklarını söyleyen AK Parti Milletvekili Ercoşkun, normal siyasetçiye yapılan eleştirilerin Cumhurbaşkanlığı makamına yapılmasının söz konusu bile olamayacağını söyledi.

AK Parti Olağanüstü Kongresi ve Cumhurbaşkanlığı yemin töreninden sonra Bolu'ya gelerek geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ERDOĞAN YARGI AÇILIŞINA NEDEN KATILMADI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yargı açılışına katılmaması hakkında değerlendirmede bulunan Ercoşkun Geçmişte yargı açılışında yaşananları hep birlikte gördük. O gün Baro başkanı kendisi ve mesleğiyle alakalı olmayan yüzlerce değişik konuya bir saat konuşarak değindi. Etik olarak bu hiçbir şeye sığmaz. Baro meseleleri, yargı sistemiyle alakalı konuşsa anlayacağım ama Van'daki depremzedelerin konteynırda kalmasından tutun aklınıza gelmeyen konulara değindi. Bu da bizim tarafımızdan hoş karşılanmadı. Tekrar bu ortama fırsat vermeme adına Cumhurbaşkanımız görüşünü beyan etti. Kendi hakkını kullanarak bahsedilen kişiler de katılmadı. Bence bunu Türkiye'nin gelmiş olduğu, olgunlaştığı bir ortam olarak değerlendirmek lazım” diye konuştu.

SAVCI ÖZ'ÜN TWİTTER PAYLAŞIMLARI…

Bolu'da görev yapan Zekeriya Öz'ün twitter paylaşımlarını kendilerinin de takip ettiğini söyelen Ercoşkun, bu paylaşımların soruşturma kararı almamasını da eleştirdi. Ercoşkun, Öz'ün biz de twittwr'daki paylaşımlarını görüyoruz. Hiçbir şekilde kabul edilmeyecek twitter söz konusu. Bunu da aslında yaptığımız açıklamalarda eleştirdik. Yargının kendi içerisindeki mekanizmalarda bir sıkıntı olduğu ortada. Bunu inkar etmek mümkün değil. Bu konuya soruşturma açmama konusunda verilen kararla aslında bunu ortaya koydular. Biliyorsunuz siyaseten yapılan eleştiriler bir milletvekilinin diğerine yaptığı eleştiriler veya bir siyasi partiden birine, bir bakana hatta Başbakan'a yapmış olduğu eleştiriler bir noktaya kadar eleştiri sınırları içerisinde değerlendirilir. Takipsizlik kararları verilebiliyor örneklerini gördük. Ama cumhurbaşkanlığı makamında böyle bir şey söz konusu değil. Yani cumhurbaşkanlığı makamına herhangi bir şekilde normal siyasetçiye yapılan eleştirileri yapmak mümkün değil. Söz konusu da değil. Dolayısıyla bundan sonra herkesin ayağını denk alması lazım. Yani tabiri caizse cumhurbaşkanlığı makamında aynı süreçlerin devam etmemesi lazım. Dediğim gibi hem tasvip etmiyoruz. Hem de HSYK'nın bu kararını da yadırgadığımızı ifade etmek lazım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı yemin törenine 95 ülkeden katılım olduğunu söyleyen Ercoşkun, Obama ve Merkel'in katılmamasına ilişkin şunları söyledi:

OBAMA VE MERKEL NEDEN TÖRENE KATILMADI?

“95 ülkeden katılım oldu. Bu ülkeler arasında Avrupa, Latin Amerika hatta Afrika ülkeleri de var. Türk Cumhuriyetleri var. Baktığınızda 95 ülkeden üst düzey katılım önemli. Merkel veya Obama'nın katılımıyla alakalı hiçbir paylaşım olmadı. Özellikle Türk soydaşlarımız tarafından ilgi ile karşılandı. Türkiye'nin Afrika'da önemli bir konuma gelmesi gerçekten dikkat çekici”

Yeni kurulan hükümette Gümrük ve Ticaret bakanı Hayati Yazıcı'nın kabine dışında kalmasının Bakan yardımcılığı yapan Fatih Metin'i etkileyip etkilemeyeceği konusuna ise Ercoşkun şöyle açıklık getirdi:

FATİH METİN BAKAN YARDIMCISI OLARAK KALACAK MI?

“Açıkçası etkilemeyecek. Bu konuda biz de Bolu milletvekilleri ve teşkilatı olarak gerekli girişimleri yaptık. Fatih Metin Bey hem il başkanlığımızı hem bir dönem milletvekilliğimizi yaptı. Bakan yardımcılığını da aktif olarak yapan bir kardeşimiz. Ben de Nurettin Canikli Bey'le gurup yönetiminde beraber çalışıyoruz. Hem Hayati Bey'in görevi bırakması, Nurettin Bey'in görevi teslim alması süreçlerinde ben de bulundum. Nurettin Bey'le de bu manada devam edileceğini düşünüyorum. Fatih Bey'in Bakan Yardımcılığı'nın devamını göreceğiz”

Kamu Sen'in görevden alınan okul müdürleri için yaptıkları eylemler hakkında ise Ercoşkun şu açıklamayı yaptı:

KAMU SEN'İN OKUL MÜDÜRÜ EYLEMLERİ…

“Eylemler Bolu'da yapıldı evet Türkiye'nin hemen hemen tüm illeirnde bu eylemler gerçekleşiyor. Genellikle Kamu Sen temsilcileri yapıyor. Bolu'daki fotoğrafa da bakarsanız Kamu Sen temsilcileri Milli Eğitim önünde eylem yaparken MHP'nin yöneticilerinin, eski yöneticilerinin katıldığı bir eylem gerçekleştiriyor. Bir siyasi parti yetkililerinin bir sendikayla birlikte yaptığı eylemde siyasi bir tasarruftan bahsetmek kadar gülünç bir şey oaamaz. Burada siyasi bir tasarruftan bahsediliyor ama öte taraftan siyasi kimliklerle bir eylem gerçekleştiriliyor. Dolaysıyla burada bir çelişki var. Müdür ataması söz konusu değil, değerlendirmesi söz konusu. Bunu okuldaki öğretmenler, aile birlikleri ve sonar da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde sorumlu şube müdürleri. Herkesin bir puan verme hakkı var. Bağımsız olarak bu puanlar veriliyor. Geçer puan alanlar müdürlüğe devam ediyor, alamayanlar da havuza geliyor. Bu bir başka okulda değerlendirilmeyecekleri anlamına gelmiyor. Bulundukları okulda müdür olarak görev yapan arkadaşlar daha sonra başka okulda da değerlendirilebilirler. Diğer taraftan başarılı olan devam eden kişilerle alakalı herhangi bir gündem oluşmuyor. Burada, acaba bahsedilen gurupla alakalı adetlere neticelere bakmak lazım. Tek bir harekete veya sendikaya ait insanlar mı görev dışı kaldılar yoksa bahsedilen hedef gösterilen sendikalara ait kişiler de acaba değerlendirme dışı mı kaldı? Aslında bu tabloyu ortaya koyarsanız sağlıklı bir değerlendirme yapılır. Benim bildiğim kadarıyla Memur Sen'den kamu Sen ve diğer Eğitim Sen'e kadar bütün sendikalara mensup kişilerle alakalı geçen de oldu, kalan da oldu. Dolayısıyla tamamını ilgilendiren bu süreçte eksik iş yapılmış olabilir. Yanlış değerlendirmeler de olabilir. Çünkü toplumun her kesimini ilgilendiren geniş bir camiadan bahsediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü illerdeki en geniş teşkilata sahip. Milli Eğitimdeki değişimle alakalı önemli bir süreçtir bu. Bu performans değerlendirmesi öğretmenler için de yapılacak. Her konuda bir değişim dönüşüm gerçekleşirken Milli Eğitim'de de gerçekleşen bu değişim ve dönüşümün gerçekleşeceğini şimdiden söylemek lazım”

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY'A ÇAĞRI…

“Hizmetler devam ediyor. Özellikle yaz ayları çalışma sezonu. Bildiğiniz gibi Seben Taşlıyayla Göleti bizim Abant'ın 7 kat büyüklüğünde muazzam potansiyele sahip bir göletimiz. Bununla hem Seben Ovası'nın tamamını sulamayı hedefliyoruz. 2 yıldan beri Seben Taşlıyayla Göleti'nin etrafı gerekse özellikle Aladağ izcilik Kampı ile birlikte o bölgenin hem ulusal hem de uluslararası turizme kazandırılmasıyla alakalı çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bakanlıklarla temaslı görüşmelerimizi adım adım ilerletiyoruz. Orman Bakanlığıyla bir çalıştay yapmıştık. Gençlik ve Spor Bakanlığıyla görüştük, Turizm Bakanlığıyla da bir noktaya geldi. Biz sadece Seben Taşlıyayla Göleti'nin etrafını değil aynı zamanda Aladağ hatta Kartalkaya'ya kadar uzanan bölgenin tamamının planlamasını gerçekleştirmek ve bunun Bolu Merkez ve ilçeleriyle tüm Bolu sathına yaymak. Bununla birlikte şu çağrıyı da yapmak istiyoruz. Fenerbahçe Topuk Yaylası'nda bir tesis yaptı kamplarını yapıyor burada. Biz de bu anlamda bu alt yapıyla hem Beşiktaş'ın hem Galatasaray'ın bu bölgede aynı şekilde kendilerine ait birer tesis yapmalarıyla alakalı girişimlerde bulunduk. TFF ile görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki süreçte de inşallah federasyon yetkililerini de Bolu'da ağırlamak istiyoruz. Tüm Bolu kamuoyu ve basının desteğiyle hem spor camiasının da faydalanabileceği diğer turizm alanlarını da destekleyecek bu yatırımın önümüzdeki günlerde hızlanacağını söylemek isterim”