Çözüm süreci hakkında teşkilatları bilgilendirmek üzere Bolu'ya gelen AKP Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, çözüm sürecine yönelik çalışmaları ve sürecin haritasını il teşkilatlarına aktardı. Muhafeletin ‘Türkiye bölünmeye çalışılıyor' şeklindeki eleştirilerine cevap veren Gedikli, İçiniz rahat olsun. Biz de terörle pazarlık olmaz. Bizim kitabımızda böyle şeyler yazmaz” dedi. Toplantının basına açık olan kısmının en önemli kısmı ise Gedikli'nin çözüm süreci hakkında detaylı bilgiler vermek yerine muhalefetin yaptığı açıklamalara ecvap vermesiydi. Gedikli süreçle ilgili bilgi aktarmadı.
AKP Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, çözüm süreci hakkında il teşkilatlarını bilgilendirmek üzeree Bolu'ya geldi. Necip Fazıl Kültür Merkezi'ne gelen Gedikli'yi, Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, İlçe Başkanı Erol Özak, Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın ve partililer karşıladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda kürsüye ilk olarak Ak Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın çıktı. Salondaki partililer ve vatandaşlara seslenen Sayın, Bülent Gedik'linin anlatacağı çözüm sürecine ilişkin konuların önemle dinlenmesini istedi. Katılımcılara teşekkür eden Sayın, kısa bir konuşmadan sonra yerine geçti.
“HİÇBİR PAZARLIK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”
Ömer Sayın'ın ardından çözüm süreci ve sürecin haritasına ilişkin bilgiler aktarmak üzere Bülent Gedikli kürsüye çıktı. Ülkede yıllarca egemenlerin üstün olduğu, üstünlerin de egemen olduğu bir dönem yaşandığını belirten Gedikli, şimdi ise haklının ve hukukun üstün olduğu bir dönem yaşandığını vurguladı. Çözüm sürecinde herkesin gönlünün rahat olmasını isteyen Bülent Gedikli, Çözüm süreci terörü devre dışı bırakmaya ve demokratik siyaseti de öne çıkarmaya çalışan bir süreçtir. Burada birilerinin söylediği gibi toprak bütünlüğümüz ile ilgili hiçbir pazarlık söz konusu değildir. Ne taviz, ne pazarlık, ne geri adım atma bizim kitabımızda yazmaz. Gönlünüz vicdanınız rahat olsun” diye konuştu.
“NİYE GELİP MECLİSTE SIRALARA OTURUYORSUN”
Çözüm sürecini anlatmak için çıktığı kürsüde muhalefet partilerine de yüklenen Bülent Gedikli, muhalefet partisi milletvekillerinin mecliste kürsü işgal ettiğini iddia etti. Gedikli, Şu muhalefetin neler yaptığını televizyonlardan görüyorsunuz. Mecliste milletvekillerimize saldırıyorlar. Kürsüleri işgal ediyorlar. Meclis başkanına gidip saldırıyorlar. Tabi bunları neden yapıyorlar? Milletimizin sorunlarını çözecek kararları alamayalım diye yapıyorlar. Meclisi çalıştıramayalım diye yapıyorlar. İyi de sizin işiniz küfretmek mi, şov yapmak mı? Elbette böyle olmamalı. Sizin işiniz ülkemizin, milletimizin sorunlarına çözüm aramak ve bunları meclise iletmektir. Eğer bunu yapmayacaksan, sorunları çözmeyeceksen, niye gelip mecliste sıralara oturuyorsun. Gidip milletten oy istiyorsunuz. Halkın oylarına talip oluyorsunuz. Maalesef Türkiye Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir provokasyon, karalama ve seviyesiz bir muhalefetle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
Gedikli'nin kısa süren konuşmasının ardından basın mensupları dışarı çıkarılırken, toplantının geriye kalan bölümü basına kapalı gerçekleştirildi.