AK Parti Bolu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlere az bir zaman kaldığını ifade ederek, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkesin Türkiye'nin her yerine gittiğini söyledi. Bolu'daki ilgiden memnun kaldığını ifade eden Arınç, Bolu'da ancak böyle bir miting yapılabilirdi. Kıskananlar çatlasın falan demeyin, çatlamasınlar ama örnek alsınlar" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin her yerinde çalışma yaparak ellerinden gelen gayretle bu seçimlerde başarılı olmanın mücadelesini verdiklerini anlatan Bülent Arınç, "Dün Elazığ ve Malatya'ya çalışmalarına Sayın Başbakanımızla ben de katılmıştım. Yarabbi o güzellikleri görmek nasip oldu. Elazığ'ın en büyük meydanında Kum Tanesi gibi insanlar vardı. Resmi rakamlarla Emniyet Müdürlüğü'nden alınan resmi rakamları bize 42 bin olarak geldi. 42 bin Elazığ'lı meydanı çatlatırcasına toplandı. Hiç dinmeyen bir heyecanla sevinçle Başbakanımızı, Ak Parti'yi bağrına bastı" diye konuştu.
Arınç, Elazığ mitinginden sonra Malatya mitingine geçildiğini hatırlatarak, "Buranın meydanı çok daha büyük. Göz alabildiğine kadar insanlar adeta bir birbirine yapışmış, tek vücut olmuşlardı. Önümüze resmi rakam geldi. 100 bin Malatyalı meydanda toplanmıştı. Bu, bambaşka bir ilgi, sevgi. Ben 40 yıldan beri bu siyasetin içerisindeyim. 20 yıldır parlamentodayım. Meclis Başkanlığı, milletvekilliği yaptım. Şimdi hükumetin içerisindeyim. Zor günleri bilirim. Muhalefette kaldık yıllarca, iktidarı da bilirim" şeklinde konuştu.
"Yaptıklarımızla iftihar ederim" diyen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ama bu son yapılan mitingler var ya akıl şaşıyor. Bu nasıl olabilir? Bu nasıl böyle bir heyecan, bu topluluk nasıl toplanabilir ve mitinglerimize destek verebilir. Her gün hakaret edilen bu hükümet değil mi? Her gün yıpratılmak istenen bu Başbakan değil mi? Her gün hakkında iftiralar yapılan insan bu değil mi? Nasıl oluyor da Malatya, en son mitinginin üç misli kalabalık toplayabiliyor. Nasıl oluyor da Elazığ, geçmişteki mitinglerin 3-4 mislini toplayabiliyor. Dik duruyoruz, dikleşmiyoruz, cesuruz, kararlıyız, ilkeli siyaset yapıyoruz. Millete hizmetten başka bir derdimiz yok."
Bolu'ya geldiğinde kendisine birkaç kişinin, "Sayın Başbakan Yardımcım, Bolu'da insanlarımız rahattır biraz, öyle mitinglere, toplantılara çok fazla ilgi göstermez" dediklerini aktaran Arınç, "Bunlar bana hatta bir deyim söyledi; 'Burası Bolu, olsa da olu, olmasa da olu' dediler. Şimdi bunu söyleyenler 'yalancı' çıktı. Neden? Ben dedim ki herhalde miting meydanında biz bir kaç yüz kişiyle selamlaşacağız. Vallahi Malatya'yı aratmadınız. Oysa Bolu'da ancak böyle bir miting yapılabilirdi. Zaten 'kıskananlar çatlasın' falan demeyin, çatlamasınlar ama örnek alsınlar. Bolu'nun şu güzel insanlarından, şu hanımefendilerinden, gençlerinden, beyefendilerinden örnek alsınlar; bir hükümet ne kadar sevilebilir, Ak Parti'nin bir bakanı ve Ak Parti'nin bir mitingi nasıl canlı olabilir" ifadesini kullandı.
"Bütün bu imtihanlarda 'yıldızlı pekiyi' aldık"
Ak Parti'nin 11 yıldır iktidar olduğuna işaret eden Arınç, şöyle devam etti: "Allah'a hamdolsun. Bu, şükredilecek bir şeydir. Milletimize bu güne kadar vermiş olduğu destekten dolayı her zaman teşekkür edilecek bir şeydir. 3 seçime girdik. 3 tane genel milletvekili seçimi yaptık. 2002, 2007'de ve 2011 yılında. İki belediye seçimi geçirdik. Bu üçüncüsü olacak. 2004 ve 2009 yılında. İki tane de referandum geçirdik 2007 ve 2010'da. Yani 11 senede, 7 tane imtihan verdik biz. Hamdolsun bütün bu imtihanlarda 'yıldızlı pekiyi' aldık. Kırkpınar'da 3 dönem, 3 yıl üst üste başpehlivan olursa altın kemer takıyorlar. Biz de milletvekili genel seçimlerinin 3 dönem oyunu art