30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'ncü yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de coşkuyla kutlandı.

Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlama törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Ali Murat Ersöz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcıları Mustafa Kemal Keskin ile Nurullah Ertaş, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Nuri Serkant Kara, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sıra ile Atatürk Anıt'a konulmasının ardından Saygı Duruşu'nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıt Park'ta düzenlenen törenin ardından Valilik Makamında Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Ali Murat Ersöz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından tebrikler kabul edildi.

İlimiz protokolü daha sonra Belediye Meydanı'ndaki tören programına geçti. Buradaki tören Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Ali Murat Ersöz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın halkın ve tören birliklerinin bayramını kutlaması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Garnizon Komutanlığı adına Topcu Binbaşı Ali Aycan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Bayram programı Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şeyma Eveyik ve Kıvanç Özkan tarafından şiirlerin okunması ile devam etti.

Herkesin ayakta selamladığı sancağın geçişi ile başlayan tören geçidi Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin geçişi vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Tören programı askeri araçların geçişleri ile sona erdi. Haber Merkezi