CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan tarafından TBMM'ye verilen Gölcük'le alakalı soru önergesi, Bolu Beleidye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın sert tepkisine neden oldu. Başkan Yılmaz, Tanju Özcan'ın Bolu vekili gibi davranmadığını belirterek, Seçilmiş bir milletvekilinin Bolu Belediyesi'nin diğer bir kurumla arasındaki bir protokol doğrultusunda Gölcük'ün bu hale gelmesinden dolayı duyduğu rahatsızlığı mecliste gündeme getirmesinden dolayı bir Bolulu olarak utanç duyuyorum, iğreniyorum ve bir daha Bolu'ya hainlik yapmasın” dedi.
Tanju Özcan tarafından TBMM'ye verilen soru önergesi sonrası Bolu belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, basın mensuplarını makamında ağırlayarak açıklamalarda bulundu. Çok sert sözlerle Tanju Özcan'ı eleştiren Başkan Yılmaz şu ifadeleri kullandı;
“BOLU MİLLETVEKİLİ DENİLİR Mİ?”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili bu konuşmayı yaptıktan sonra seçim döneminde birlikte hareket ettiği medya grubu ve o grubun oluşturduğu gazeteciler derneği bunu köşelerinde, yazılarında aynı zamanda da Bolu Valiliği'ne aynı soruları ileterek suç duyurusunda bulunmuşlardır. Üzülerek söylemek gerekir ki malum medya Bolu'yla alakası olmayan Bolu'dan geçinen, sülük gibi yapışmış, huzursuzluk çıkartmaya çalışan bir yapı. Öncelikle Alaaddin Yılmaz'ın Belediye Başkan Adayı yapılmaması ile ilgili Ak Parti içindeki dostlarımızla beraber çok ciddi çalışmalar yapmışlar. Bu konuda başarılı olamayınca da kazanamamam için bu sefer Ak Parti ile beraber değil kendi bünyelerinde CHP ile beraber müthiş bir diyalog kurmuşlardı. Vatandaşta seçimlerde bunlara çok güzel bir cevap vermişti de susmuşlardı. Ben ifademde hep Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili dedim ama Bolu Milletvekili denilir mi? Bu konuyu Bolu halkının sağduyusuna sunuyorum. Çünkü bir Bolu Milletvekilinin ve Bolu medyasının, Bolu'daki milli park alanının Bolu Belediyesi'ne verilmesinden duydukları rahatsızlığı algılamam ve anlamam için Bolulu olmamam gerekir veya Bolu'ya ihanet eden bir yapıda olmam gerekir.
“HAİN BİLE BÖYLE YAPMAZ”
Bolu'da yerleşmiş ve Bolu'dan beslenen basını algılarım, çünkü bunların niyeti şehirde huzursuzluk çıkartmak ve sülük gibi Bolu'yu emmeye çalışmak. Ama bir milletvekilinin üstelikte Bolu'nun oylarıyla seçilen bir milletvekilinin Gölcük gibi bir alanın, belediye yönetimine geçmiş olmasının bu kadar rahatsızlık vermiş olmasını anlayamıyorum. Son günlerde şu aklıma geliyor; bu arkadaşımız Yalova milletvekili mi? Yalova milletvekili de olsa Bolu'da ki Gölcük'ün Bolu Belediyesi'ne verilmesini doğal karşılar gibi geliyor bana. Türkiye'de ki herhangi bir milletvekili veya insanın, o ile ait bir değerin, yine o ilin belediyesine verilmesinden rahatsızlık duyacağını insan olarak algılamam mümkün değil. Hain bile böyle yapmaz.
“RAHATSIZLIK DUYMASI HANGİ İHANET ŞEBEKESİNİN ÜRÜNÜDÜR”
Öncelikle Bolululara soruyorum; takriben iki yıl önce Gölcük Bolu Belediyesi'ne verilmiştir. İki yıl önce Bolulular Gölcük'e çıktıkları zaman mı memnundular? Şu halinden mi memnunlar? İki yıl öncesi Gölcük temiz ve rahat gezilebilecek bir alan mıydı? Yoksa şu an mı daha temiz ve gezilebilecek durumda? Eğer şu an daha iyi durumdaysa sayın milletvekilinin rahatsızlık duyması hangi ihanet şebekesinin ürünüdür”
“BOLULU OLARAK UTANÇ DUYUYORUM”
Gölcük'ün sınırları önceden 38 hektarmış, belediyeye geçtikten sonra 150 hektara çıkmış olması milletvekilimizi son derece rahatsız etmiş. Bu nasıl bir ihanettir ben algılayamıyorum. Gölcük özel bir alan, bu alanın sınırlarının genişletilmiş olması, o alanın korunması, kollanması demektir. Daha kontrollü olmasından duyduğ