Evinde lider ile karşılaşan Boluspor karşılaşmanın uzun bir bölümünü 10 kişi oynarken, sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Lider K.Erciyespor ile karşı karşıya gelen Boluspor 10 kişi kalınca zaman zaman etkili olmaya çalışsa da rakibinin ataklarını engelleyemeyince sahadan 2-4 mağlup ayrılmak zorunda kaldı.
Boluspor zorlu K.Erciyespor karşısında Eser Altın, Engin Aktürk, Hakan Arslan, Jimmy Dixon, Muhammet Özdin, Abdulaziz Solmaz, Serge Djıehoua, Vedat Budak, Aydın Çetin, Wilfried Dalmat ve Alp Ergin on biri ile sahada yer aldı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Boluspor, maçın başında kaleci ile karşı karşıya kalan Djıehoua mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamazken Boluspor oyuna hızlı başladı. Kontrollü bir oyun sergileyen Boluspor'da Aydın Çetin ceza sahasında kendisine gelen topu rakibinden çelmeye çalışırken yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu penaltı pozisyonunun değerlendirmezken devam kararı verdi. K.Erciyesspor geliştirdiği atakta ceza sahasında karambole olan pozisyonda top Boluspor defansının eline değdiği gerekçesi ile penaltı verdi. Aynı pozisyonda Engin Aktürk'te kırmızı kart görürken Boluspor 10 kişi kaldı. Penaltı atışını Bilal Aziz gol ile sonuçlandırırken rakip takım 0-1 öne geçti.
10 Kişi kalan Boluspor pozisyon bulmakta zorlanırken orta alanda Erciyes'in baskısı kırmızı beyazlı ekibin çıkmasına engel oldu. 34. dakikada Emrah Bozkurt'un sağdan geliştirdiği pozisyonda içeriye attığı derinlemesine pası Soffiane Hanni çok sert vururken aynı güzellikte Eser Altın şutu çıkartı. İlk yarının sonlarına doğru Erciyespor sık sık atak bulurken tehlikeli atakları Boluspor defansı güçlükle engelledi. İlkyarının bitimine 1 dakika kala sağdan Hakan Arslan'ın geliştirdiği pozisyondan içeriye yaptığı ortayı arka direkte bekleyen Abdulaziz Solamaz içeri ortalarken, Dalmat mükemmel röveşata golü ile durumu eşitledi. Boluspor soyunma odasına 1 kişi eksik giderken son dakika gelen gol moral verdi.