AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Her 18 Mart'ta olduğu gibi yine hüzün ile coşkuyu bir arada yaşadıklarını, vatan sevgisi ile dolup taştıklarını vurgulayan Ali Ercoşkun, Destan yazan O kahramanlarımızı bir kere daha rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.
Çanakkale Zaferi'nin Türk milleti için ne denli önemli olduğuna değinen Milletvekili Ali Ercoşkun, canları pahasına vatanlarını savunan şehitlerimizin bugünde milletimize ilham kaynağı olduğunu ve güç verdiğini söyledi. Ercoşkun, 18 Mart, hüznü ve coşkuyu bir arada yaşadığımız gündür. Vatan sevgisi ve İstiklal aşkı ile dolup taştığımız gündür” dedi.
Bugünlerdeki güçlü, huzurlu ve refah bir vatana sahip olmanın bedelini Çanakkale'de canlarını veren şehitlerin ödediğini savunan Ercoşkun, Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin şartlar ne olursa olsun ülkesi ve vatanı için nasıl bir mücadele ortaya koyabileceğini göstermiştir. Çanakkale Zaferi Türk Milleti'nin gücünün en büyük delili ve en şanlı nişanesidir” şeklinde konuştu.
Çanakkale'de vatanını savunmak için canlarını veren şehitlerin Türk Milleti'nin en büyük ilham kaynağı olduğunu belirten Ercoşkun, Vatanımızın her köşesine ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' yazdık çünkü Çanakkale Zaferi, bu topraklarda yaşayan insanların atalarının, dedelerinin kanları ile kazanıldı. Vatanın her bir köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve 'Çanakkale Geçilmez' diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Destan yazan o kahramanlarımızı bir kere daha rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.