Eskişehir merkezli SG Mühendislik Eğitim ve Danışmanlık firması IRCA Başdenetçisi Serkan Gürgan, 1-2 Ağustos 2015 tarihlerinde Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde ‘iç denetçi' eğitimi verecek. Verilen eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerler ise Uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını alacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Serkan Gürgan, verilecek eğitimlerin özellikle üniversitelerin yüksekokul bölümlerinden mezun olacak kişileri ilgilendirdiğini vurguladı. Gürgan, 2014 yılında kurulan firmamız ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 22000 yönetim sistemlerinde, sistem kurulumu, sistem denetlemesi, iç denetçi sertifikası ve IRCA onaylı başdenetçi sertifikalarını vermektedir. Bu sertifikalar ile bir çok şirkette iş bulma imkanı vardır. Özellikle eğitim sisteminin yetersizliğinden dolayı kendi branşlarında iş bulamayan yüksekokul öğrencileri, bu sertifikalar sayesinde ayrı bir kadro ile iş bulabilme imkanına sahip olacaklardır” şeklinde konuştu.

IRCA Başdenetçisi Serkan Gürgan sertifikalar ile ilgili şu bilgileri verdi;

“KATILIM BELGESİ İLE SERTİFİKAYI KARIŞTIRMAYIN”

“Bu tür eğitimler daha önceleri de verilmekteydi. Ancak bu eğitimlerin birçoğunun sonunda katılımcılara sadece ‘Katılım Belgesi' sunulmaktaydı. Şunu iyi ayırt etmek lazım. Katılım belgesi, bir konu üzerinde kişinin o an orada bulunduğunu gösterir ve yasal yükümlülüğü yoktur. Sertifika ise kişinin eğitim aldığı konuda belli bir sınav sonucunda o konuya hakimiyetini belirten ve yasal yükümlülüğü olan belgelerdir. İş başvurularında ise katılım belgesinden ziyade sertifikalar iş veren için daha önceliklidir.”

“HER KATILIMCIYA GÜVENCE”

“Eğitim için kurulacak olan stantlarda, katılımcıların her birine ödediği miktar karşılığında fatura kesiyoruz. Bu faturaları kesmemizin amacı, bir yandan yaptığımız işin yasal zorunluluklarını yerine getirmek bir yandan da kursiyerlerin güvenini kazanmak. Kursiyerlere, ellerinde bulunan faturalar ile hem bireysel olarak hem de hukuki olarak karşılarında muhatap bulabileceklerinin garantisini veriyoruz. Bizi bazı firmalardan ayıran en büyük özelliklerden biri de budur.”

“NEDEN BU SERTİFİKALARI ALMALIYIZ?”

“Ülkemizde ihracat yapan tüm firmalar ISO 9001 kalite yönetim sistemi belgesine sahip olmak zorundalar. Şu an hizmet veren şirketlerin yüzde 80'i bu belgeye sahiptir. Bu da ülkemizde büyük bir iç denetçi açığını ortaya koymaktadır. Bunu iş bulma sitelerindeki ilanlarda çok açık bir şekilde, iş verenin şart koştuğu koşullarda açıkça görebilmekteyiz.”

“BOLU'DA KAYITLARIMIZ 31 TEMMUZ 21.00'A KADAR DEVAM EDECEK”

“Abant İzzet Baysal Üniversitesi Aktivite merkezi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, ayrıca İzzet Baysal Caddesi Soylu Pastanesi karşısında standlarda bulunan arkadaşlarımız kayıtlara 31 Temmuz saat 21.00'a kadar devam edecekler. Konu ile ilgilenenler stantlarımıza giderek de gerekli bilgileri alabilirler” HABER MERKEZİ