İl Emniyet Müdürlüğü 'Güvenli Hayat ve Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı' kapsamında öğrencilere eğitim vermeye devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü personeli son olarak Cumhuriyet İlkokulu ve okul öncesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğrencilere verilen eğitimler ile ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürlüğü başarıyla sürdürdüğü Proje hakkında bilgiler verdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dâhil edilmesini ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukları azaltmayı amaçlamaktadır.

İl Emniyet Müdürlüğümüz Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan ve yürütülen Sizin İçin Varız” isimli proje ile ilçelerimizden tespit edilen risk altında bulunan ve ihtiyaç sahibi Ortaokul çağındaki 176 öğrenciye ilimizin tarihi yerlerine gezi, 176 öğrenciye piknik organizasyonu, 176 öğrenciye eğitim desteği sağlanmıştır.

Ayrıca, söz konusu proje kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüklerinin koordinesinde, il merkezindeki Anaokulları ve ilkokullarda eğitim gören 5000 öğrenciye yönelik seyyar trafik parkurunda akülü arabalar ile çocukların güncel yaşama ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak, güncel yaşamda hayatlarını kolaylaştırmak ve olası kazaların önüne geçmek için mevcut trafik kuralları çerçevesinde uygulamalı trafik eğitimleri yapılmaktadır.

Uygulamalı trafik eğitimleri ile ilgili proje ortaklarımızdan İl Milli Eğitim Müdürlüğünce salon tahsis edilmiş, eğitime katılan öğrencilerin bahse konu salona ulaşımları da Belediye Başkanlığı tarafından sağlanmaktadır.

Bu bağlamda, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde bugüne kadar Atatürk İlkokulunda 65, Abant İlkokulu ve Okul Öncesi 120, Behiye Baysal İlkokulu ve Okul Öncesi 150, Canip Baysal İlkokulu ve Okul Öncesi 100, Koç İlkokulundan 80, Cumhuriyet İlkokulundan 80 öğrenci olmak üzere toplam 6 okulda 595 öğrenciye eğitim verilmiştir.

Eğitimlere son olarak Cumhuriyet İlkokulu ve okul öncesi öğrencilerine yönelik olarak İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yerleşkesinde bulunan erkek öğrenci pansiyonu salonunda devam edildi." (Sadiye DURA)