Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, 2013-2014 sezonunda PTT 1. Lig'in en pahalı kadrosu yeniden Süper Lig'e yükseldi. Boluspor ise, kadro değeri bakımından ligin en iyi 6.takımıydı ancak, Kırmızı beyazlılar ligde kalmayı son maçta başardı.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, PTT 1. Lig'in en yüksek kadro değerine sahip olan ilk iki takımı İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Mersin İdmanyurdu, Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Süper Lig'e çıkan diğer takım Balıkesirspor ise kadro değeri olarak 11. sırada.

Süper Lig'e yükselen 3 takımın kadro değerleri şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 51 milyon 500 bin lira

Balıkesirspor: 11 milyon lira

Mersin İdmanyurdu: 28 Milyon 500 bin lira

ŞAMPİYONLUK HEDEFİ OLANLAR ÇIKAMADI

Kadrosuna birçok önemli ismi katan Adana Demirspor (23 milyon 500 bin lira), ligin en değerli 3. kadrosuna sahipti. Şanlıurfaspor (19 milyon 500 bin lira) ise kadro değeri olarak 4. sıradaydı.

Her iki takımda Süper Lig parolası ile yola çıktı ancak orta sıralarda ligi bitirebildi. Şanlıurfaspor yaptığı transferler ile dikkatleri üzerine çekmiş ancak uyumsuzluk yaşanınca takım teknik direktör değiştirmek zorunda kalmış bazı oyuncular ile de yollarını ayırmıştı.

BOLUSPOR ŞOK ETTİ

Transfermarkt sitesi verilerine göre Boluspor kadro değeri en yüksek 6. takımdı. Boluspor'un kadrosunun toplam bedeli 17 milyon lira. Buna rağmen, Boluspor bu sezon beklenen başarıyı gösteremeyerek son haftalarda aldığı puanlar ile düşme hattından çıkarak ligi 40 puanla 15. sırada tamamladı.

BÜTÇESİ EN AZ TAKIM İLK DÜŞEN OLDU

Transfermarkt sitesi verilerine göre bütçesi en düşük takım Kahramanmaraşspor (5 milyon 400 bin lira) 36 maçta sadece 14 pu