Bolu Belediyesi ekipleri tarafından yapılan kontroller esnasında, İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan bazı esnafların yeni dikilen ağaçların diplerine deterjanlı su döktükleri tespit edildi.
“Sorumlular hakkında cezai işlem başlatılacak”
Yaşanan olayla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye ekiplerimiz tarafından yapılan kontrollerde İzzet Baysal Caddesi'ne yeni dikilen ağaçların diplerine o bölgede iş yeri bulunan bazı esnafımız tarafından deterjanlı su döküldüğü tespit edilmiştir” dedi.
Ağaçlara bakım için gelen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı Park ve Bahçeler Birimi ekiplerinin yaptıkları kontroller sırasında ağaç diplerinde köpüklü su birikintileri tespit edildiğini anlatan Yılmaz, O bölgede iş yeri bulunan esnafımızın dükkânlarındaki temizlik çalışmalarını tamamladıklarında deterjanlı atık sularını cadde üzerinde bulunan ızgaralara dökmeleri gerekiyor. Ağaçların dibine döktüklerinde bu ağacın kurumasına yol açıyor. Dolayısıyla atık sularını gelişi güzel caddeye ve ağaç diplerine döktüğü tespit edilen kişilere Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından tutanak tutularak gerekli cezai işlemler uygulanacaktır” diye konuştu.