Bahçelievler Mahallesi'ni 40 yıldır kadın muhtarlar yönetiyor. 2 dönemdir mahalle muhtarı olan Selma Hancıoğlu üçüncü dönem için yeniden aday olup seçilince mahallede ikamet eden kadınlar tebrik ziyaretinde bulundu.
İlimizin en büyük mahallelerinden olan 10 bin nüfuslu Bahçelievler Mahallesi'ni 1960'lı yıllardan günümüze kadınlar yönetiyor. İlk seçilen kadın muhtarın ardından bu süre içerisinde bir defa erkek muhtarın seçildiği mahallede semt sakinleri sürekli kadın adayları muhtar olarak seçmiş. İlk olarak 1964 yılında Meliha Bandakçıoğlu'nun muhtar olarak seçilmesinin üzerinden tam 40 yıl geçmiş durumda. Mahallenin mevcut muhtarı Selma Hancıoğlu ise 2004 yerel seçimlerinde göreve geldi. Üçüncü dönem için de yönetime talip olan ve yeniden seçilen Hancıoğlu, bu dönem değişiklik olsun diye 2 erkek azaya listesinde yer verdi. 3 dönemdir muhtar seçilen Hancıoğlu'nun yeniden kazandığını öğrenen mahallenin kadınları, muhtarlık binasına gelerek Hancıoğlu'nu tebrik etti.
Seçimlerdeki başarısının sırrını açıklayan Selma Hancıoğlu, Seçimi geride bıraktık. Daha önce bu mahalleyi kırk yıldır kadınlar yönetiyordu. Ben iki dönem yaptım. Bu seçimde de üçüncü dönem muhtarlık yapmaya hak kazandım. Mahallelinin verdiği teveccühle bu döneme başladık. Destek veren herkese saygılarımı gönderiyorum. Allah nasip ederse yüzümüzün akıyla inşallah bu dönemi de aynı düzeyde, kanunlar çerçevesinde gereken neyse yönetmeye devam edeceğiz. Diğer mahallelerde yeniden seçilen ve yeni seçilen diğer muhtar arkadaşlara da başarılar diliyorum. Bahçelievler mahallemizde 5 bin seçmen var. 10 bin civarında da yerleşik mahalle sakinimiz mevcuttur. Sonuçlar açıklandığı zaman çok fazla tebrik aldık. Hala bizzat muhtarlığa gelip tebrik eden var. Bu da beni mutlu ediyor, inşallah aynı düzende devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.