Tartışma, kavga ve kırmızı kart da olunca maç da heyecan son bölümlere kadar taşındı.
Her iki takım içinde final maçıydı. İkinci guruba kalmak isteyen Anahtarcı Emin ile Bolca takımı kıran kırana bir karşılaşma oynadılar. Karşılaşma genelinde kalecilerin daha öne çıktığı maçta, Abdullah Gerz ile Aydın Karabacakoğlu sahanın iki yıldızıydılar. Her iki takımın da topları direklerden dönerken, zorlu maçta ilk golü atan takım Anahtarcı Emin oldu. Kale sahasında topu takip eden Zafer, takımını karşılaşmada öne geçirdi.
Kalesinde golü görmesine rağmen moralini bozmayan Bolca, takımı hemen akabinde golü bularak beraberliği sağladı. Tecrübeli Erhan Beykoz ,müthiş sert şutu filelerle buluştu.
Beraberliğin ardından iki takımda kıran kırana mücadelelerini ortaya koyarken, karşılaşmayı yöneten hakem maçın kontrolünü de kaybetmesiyle birlikte zaman zaman sert tartışmalar meydana geldi.
İlk yarı 1-1 sonuçlanırken, ikinci yarı daha heyecanlı daha mücadeleci bir futbol ortaya çıktı. Her iki takımda galibiyeti ararken, gollerde kalecileri geçemiyorlardı.
Karşılaşmada ikinci defa da golü bulan Anahtarcı Emin oldu. İsmail takımı adına golü kazandırdı. Final niteliğini taşıyan maç da Bolca beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahasında elle müdahaleye penaltı kararı çıkınca atışı Hakkı Öztabağ kulandı. Penaltı atışını kaleci Aydın kurtarırken, atış sonrası Zafer ‘kapak olsun' kelimesini kullanınca, maçın hakemi tarafından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.
Zorlu karşılaşmanın uzatma dakikasında İsmail ile bir gol daha bulunca maçı 3-1 kazanmayı bildi.