Seçim çalışmaları esnasında Aktaş ve Karaçayır Mahalleri'ni gezen CHP Milletvekili Tanju Özcan, bu iki mahalle arasında kalan sokaklara Belediye'nin hiç girmediğini ve adeta sahip olunan köy görüntüsü ile insana Bu köy, hangi köy” diye sorma gereksinimi duyurduğunu belirtti.
Özcan, 2009'dan sonra mahalle olan köylerin ortak görüntülerinin aynı olduğunun da altını çizerek, seçmene Bolu'nun böyle kötü bir Bolu olarak anılmasına müsaade etmeyin. Vizyonu ufku olmayan 10 yıldır yaptıkları ile Bolu'yu büyütemeyen tam tersi geriye götüren bir belediye başkanına istirham ediyorum oy vermeyin” dedi.
CHP Milletvekili Tanju Özcan, Aktaş ve Karaçayır Mahalleleri'nde yaptığı seçim çalışmaları esnasında bölgenin sahip olduğu köy görüntüsünün insanları rahatsız ettiğini söyledi.
Özcan şöyle konuştu: Arka fonu gören izleyicilerimiz Tanju Bey acaba bugün hangi köyde diye düşünüyorlar. Ama şaşıracağınız bir şey söyleyeceğim. Burası köy falan değil. Burası Aktaş ile Karaçayır'ın arasında sizin televizyonunuza da hemen 200 metre mesafede belediyeye 300 metre mesafede sokakların bulunduğu bir alan. Şuraya bakar mısınız rezilliğe? Yani belediye buralara hiç uğramamış. Belediye başkanı belediyenin 300 metre yakınındaki yerleri unutmuş. Bazı yerlerde de 10 kez kaldırım değişmiş. Neden kaldırım değişmiş? Birilerini zengin etmek için kaldırım değişmiş. Ama buralarda ne altyapı var ne üst yapı var ve Bolu'da bunun gibi öyle çok örnek var ki. Siz 10 yıllık bir belediye başkanı olacaksınız, belediyenin 300 metre yakınında böyle bir tablo söz konusu olacak ondan sonrada diyeceksiniz ki bolu halkına beni bir dönem daha seçin. Niye seçeceğiz seni bir dönem daha? Niye seçsin seni bu insanlar? Bolu'nun birçok köyü bile şu bulunduğumuz alandan bile çok daha iyi. İnsanlar diyorlar ki burada imkânımız olsa da bizi köy haline getirseniz de en azından il özel idareden hizmet alsak. Biz bu belediyeden hala hizmet alamıyoruz. Yıllardır buraya geldiler söz verdiler. Geldiler biz burayı düzelteceğiz dediler. Ama hiçbir şey yapmadılar. Ve insanlar artık Alaaddin Yılmaz'ın siyasi anlamda ne kadar sahtekâr olduğunu sözünün arkasında durmayan bir belediye başkanı olduğunu öğrenmiş oldu. Ben çok üzülüyorum. 10 yıl önce geldiğimde de burası böyleydi, 5 yıl öncede böyleydi, 3 yıl önce geldiğimde de böyleydi. Yani insan bir çöp toplar değil mi şurada. Şu rezilliğe bakar mısınız? Bolu bunu hak ediyor mu? Bolu böyle bir belediye başkanını hak ediyor mu? Bolu böyle bir tabloyu hak ediyor mu? O yüzden 30 Mart'ta vatandaşlarımızdan istirham ediyorum. Lütfen Bolu'nun böyle kötü bir Bolu olarak anılmasına müsaade etmeyin. Vizyonu ufku olmayan 10 yıldır yaptıkları ile Bolu'yu büyütemeyen tam tersi geriye götüren bir belediye başkanına istirham ediyorum oy vermeyin. İnşallah mehtap hanım seçilince belediye başkanımız mimar olmanın da avantajını da kullanarak ve buradaki insanlarla bire bir konuşarak bu tür kötü tabloların önüne geçecektir. Artık tertemiz bakımlı düzenli bir Bolu olacaktır, umarım 30 Mart'tan sonra.”