Geçen yılın şampiyonu ve bu seneki Vetaranlar turnuvasının en büyük favorilerinden olan Arçelik takımı, bu senenin flaş takımı Anahtarcı Emin ile karşılaştı. Maç öncesi her iki takımın profesyonelleri aratmayacak şekilde maça konsantre olmaları ve ısınmaları zor bir karşılaşma olacağı mesajını veriyordu. Karşılaşmada her iki takım açısından müsabaka gergin başladı.
Anahtarcı Emin zorlu maça çıkarken kalecisi Aydın'ın da maçta olmayışının eksikliğini de ilk başlarda hissetti ve istediği futbolu da ortaya koyamadı.
Adeta turnuvaların takımı olan Arçelik maçın başlaması ile rahat bir oyun ortaya koyarken, turnuvalardaki tecrübesini de öne çıkararak rakibine ilk başlarda nefes aldırmayıp golü de hemen bulan taraf oldu.
Arçelik takımından Aytaç şık bir golle takımını zorlu müsabakada öne geçiren oyuncu oldu. Golün ardından oyunun tamamen kontrolünü eline alan Arçelik, rakibi Anahtarcı Emin takımını da kendi yarı alanında çıkarmayıp rakip alanda yaptığı presle, ikinci golü de bulan taraf oldu. Gecenin oyuncusu Aytaç bir kez daha gol atarak takımına rahat bir nefes aldırdı.
Arçelik 2-0 öne geçerken zaman zaman oyun içinde gergin anlarda yaşandı. İlk yarı 2-0 Arçelik'in üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında önde olmanın avantajını değerlendiren Arçelik, ikinci yarıda Seyfi ile bir gol daha bulurken, maçın da sonunda bu senenin flaş takımı Anahtarcı Emin beklenmedik şok bir yenilgi aldı.