Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 21 Aralık'ta gerçekleşen Bolu 5. Olağan İl Kongresi'nin ardından düzenlenen teşekkür yemeğinde partililerle bir araya gelen İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, AK Parti'nin yapılan kongreler ile birlikte 2015'e hazır olduğunu söyledi. Kongrelerle göreve gelen partililerin sorumluğunun büyük olduğunu belirten Ak Partili siyasetçi, "Rabbim bizleri utandırmasın. Bizler, bu kadro; Bolu'nun 2015'ini, 2019'unu inşa edecek kadro. Buradaki kitle bunu ifade ediyor. Yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyük" diye konuştu.

Ak Partili teşkilatlar, Bolu İl Yönetim Kurulu'nun ev sahipliği ile Pazar günü Termal Otel'de bir araya geldi. Yaklaşık 600 kişinin katılımıyla gerçekleşen gecede İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, davetlileri kapıda karşıladı. Saat 19:00'da gerçekleşen ve büyük coşkuya sahne olan geceye, TBMM Divan Katip Üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve ana kademe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri katıldı.

Gecede ilk konuşmayı gerçekleştiren Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, "Yaklaşık iki senedir gençlik kolları başkanlığını yürütüyoruz. Bu hak dava bir duvarsa, bizlerde bu duvarda bir taş olmak için çalışıyoruz. Son nefesimiz kadar da çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Sönmeze'in ardından kürsüye çıkan Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın ise "Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen il kongremiz, Başkanlarımla beraber katıldığım Edirne'deki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında Sayın Süleyman Soylu'nun tüm illerin içerisinde coşkusunu, ihtişamını ifade ettiği bir kongreydi. Bu kongrenin heyecanla, istekle gerçekleşmesine katkısı bulunan teşkilatlarıma; tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu coşkunun 2015'te gerçekleşecek seçimlerde 3-0'ı getireceğine inancım sonsuz." şeklinde konuştu.

ESEN: "GÜCÜMÜZ BİRLİK VE BERABERLİKTEN GELİYOR"

İlçe Başkanlarını temsilen kürsüye çıkan Merkez İlçe Başkanı Adil Esen'de , konuşmasında "2015'te yapılacak seçimlerde, Bolu'da üç milletvekili varsa üçünü, dört varsa dördünü, beş varsa beşini alacak şekilde birlik ve beraberlik içerisinde oluğunu bu son kongrelerde görmüş olduk. Bizim gücümüz birlik ve beraberlikten geliyor. Görüyoruz ki diğer partilerde sürekli bir kapışma, sürekli bir rekabet, sürekli bir didişme ama bizim partimizde sürekli bir birlik beraberlik. Biz bu birlik beraberlikle hedef koyduğumuz 2015, 2023, 2053 ve 2071 yılını da başarıyla bu millete göstereceğiz inşallah." ifadelerine yer verdi.

YÜCEER: "BÖYLESİ BİR TABLO TEK KELİME İLE MUHTEŞEM"

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ise "5. olağan kongresi sonrasında böylesi bir tablo tek kelime ile muhteşem. Tabii ki böylesi bir birlik ve beraberlik kendiliğinden ya da tesadüfen oluşan bir durum değil. Neden? Çünkü Ak Parti demek; derdi olan demek. Ak Partililer demek; ülkenin dertleri, sorunları ile dertlenen insanlar demek. Hepside bulundukları makamın hakkını vermeye çalışan, ilimiz, ilçemiz, beldemiz, ülkemiz için çalışan insanlar demek. İktidarımızın geneline baktığımız zaman da 80 yılda yapılanların hepsinden daha fazlasının yapıldığını görüyoruz zaten." dedi.

YILMAZ: "NE KADAR ONUR DUYSAM YERİDİR"

Ak Parti'nin Bolu'daki kurucu il başkanı olan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da yaptığı konuşmada "Önce sizler destekliyorsunuz, sonra genel merkez, sonra halk destekliyor. Netice olarak bizler, sizin seçilmiş aynalarıyız. Bu muazzam ailenin Bolu'da kurucu il başkanı olmaktan ne kadar onur duysam yeridir. Çok ciddi görevler aldık ve hep beraber yürüttük bunları. Seçildiğimiz günden bu yana sizlerin verdiği bu desteğe sahip çıkmak için uğraşıyoruz. Seçilmek kolay değil. Seçimlerde bilhassa kadın kollarının, bilhassa gençlik kollarının şuan ki heyecanının ne kadar büyük bir dinamizm içerisinde seçilenlere, son yerel seçimde bana verdiklerini en yakinen yaşayanlardanım. Önümüzdeki dönemi, geçmişte elde ettiğimiz birikimimizi katlayarak ileriye götüreceğimiz bir zaman dilimi olmasını diliyorum. Tabi bir milletvekilini kaybettik. Bazı belediye başkanlıklarını kaybettik. İnşallah kaybedecek bir zamanımız yok. O kaybedilen bir milletvekilinin anayasayı kökten değiştirecek bir milletvekili olduğunu unutmadan, 'ben milletvekili olacağım' değil; 3 milletvekilini de alacağız diyecek şekilde yapılanarak, bu toplantının ileriye umutla bakacağımız günlerin müjdesi olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SEVGİ SELİ...

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın ardından kürsüye çıkan TBMM Divan Katip Üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise, "Ak Parti Fatiha suresinde " sırâtal-müstakîm" diye tarif edilen dosdoğru yol üzerinden hareket eden, içinde değerleri olan bir yol hikayesidir. Ak Parti bunun için siyaset yapıyor. Kurucu Genel Başkanımız daha önceki siyasi yaşamında bunun için yasaklara maruz kaldı" diye konuşması üzerine salonda "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları yükseldi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gösterilen sevgi gösterilerinden dolayı bir süre konuşmasına ara vermek zorunda kaldı.

KÜPÇÜ: " İNŞALLAH 2015 SEÇİMLERİNDE 3-0'A HAZIR MIYIZ EY BOLU?"

Küpçü konuşmasının devamında "2015 seçimlerinde bu millet sandığa gittiğinde Ak Parti'ye 105 bin kişi oy vererek yüzde 59,5 oy oranı ile oyunu 8 puan arttırdı. Demek ki bu da yetmiyor. Referandumda yüzde 67 oy aldık. Yine yerel seçimlerde trendimiz yükseldi, referandumda devam etti. İnşallah yaptığımız bu istişare ve bedavadan olmayan o kardeşlik hukukuyla beraber inşallah 2015 seçimlerinde 3-0'a hazır mıyız ey Bolu?" diyen Küpçü'ye salondakiler hep bir ağızdan "Evet" cevabı verdi.

ERCOŞKUN:" EMEĞİ GEÇEN TÜM TEŞKİLATLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM"

Küpçü'nün ardından kürsüye çıkan Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise, il kongresinde emeği geçenlere teşekkür etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 21 Aralık'ta gerçekleşen kongre ile ilgili memnuniyetini ilettiğini söyleyen Ercoşkun,"Sayın Başbakanımızın kongre günündeki o mutluluğu, yüzüne yansıyan o memnuniyeti 5. Olağan İl Kongresi için emek veren bütün teşkilat mensuplarımızın yorgunluğunu üzerinden atması için yetmiştir. Sayın Başbakanımız hem kendisi, hem de danışmanları o günkü memnuniyetlerini ifade ettiler. Ben bu coşkulu kongrede emeği geçen tüm teşkilatlarımızı bu vesileyle bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

ERDOĞAN'DAN BOLU'YA SELAM...

Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri törenine katıldığını aktaran Ercoşkun," Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri törenine katıldım. Cumhurbaşkanımız beni görünce uzaktan işaret etti, bende yanına kadar gittim. Üç bin yıllık medeniyet tarihimizde ilk defa halkın oyları ile seçilen halkımızın selamı var sizlere" şeklindeki sözleri salonu adeta coşturdu. Sayın Cumhurbaşkanımız 'kongreyi yaptınız, hayırlı uğurlu olsun' dedi ve 'İnşallah daha güçlü, daha heyecanlı olacağız' dedi, 'Bende kendilerine, 'sayenizde Cumhurbaşkanım' diye cevap verdim. Ve buradan; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun diyorum" şeklinde konuştu.

VE SON SÖZ COŞKUNYÜREK'TE...

Büyük birlik beraberliğe sahne olan gecede son konuşmacı İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek oldu. Konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya Türküsü" şiiri ile konuşmasına başlayan Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, "İlçe kongrelerini yaşarken büyük bir heyecan yaşadık. Belliydi; o bereket, o samimiyet kongrelerimize yansımıştı. Bolu siyasi tarihinde iz bırakacak, yıllarca konuşulacak ve güzelliklerle anılacak bir kongreyi icra ettik. Bu kongrenin gerçek kahramanları sizlersiniz. Onun için böyle bir yemeği planladık. Düşündük ve dedik ki; teşkilatlarımıza, gönül veren dostlarımıza bir teşekkür edip, vefa duygusu duyalım. Onlara şükranlarımızı sunalım istedik. Gönlümüz arzu ederdi ki teşkilatlarımızın her kademesinde bugüne kadar görev alan bütün kardeşlerimizi çağırabilelim. Ama o yekunu topladığımız zaman 3 bin 500 kişi yapıyor. Hepsini çağıramadığımız için üzgünüz, onlardan özür diliyoruz. Ve sizler, onların temsilcisisiniz. Ben, son kongreye katkı veren bütün ilçe başkanlarıma tekrar teşekkür ediyorum. İlçe yönetimlerinde görev alan arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Kongreyi birer ana şefkati ile kucaklayan kadın kollarımıza teşekkür ediyorum. Kongre alanına heyecan katan, coşturan ve Türkiye'ye dalga dalga yayılmasına vesile olan genç kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Sağ olun gençler, var olun." diye konuştu.

COŞKUNYÜREK: "BU KADRO BOLU'NUN 2015'İNİ, 2019'UNU İNŞA EDECEK KADRO"

Ana kademe yönetim kurulu üyelerinin gerçekleşen kongreler ile yenilendiğini ve 2015'e hazır olduğunu söyleyen tecrübeli siyasetçi, "Biz bu yola çıkarken millete efendi olmak için çıkmadık. Biz millete hizmetkar olmak için çıktık. Ve inşallah milletimize, ümmetimize, mazlumlara hizmetkar olmaya hep birlikte devam edeceğiz. Rabbim bizleri utandırmasın. Bizler, bu kadro; Bolu'nun 2015'ini, 2019'unu inşa edecek kadro. Buradaki kitle bunu ifade ediyor. Yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyük. Bize inanan büyük bir kitle, büyük bir kadro var. Rabbim bizleri bu yolda mahcup etmesin. Sayın Başbakanımız kongremizde çıtamızı biraz yükseltti. Bize hedefler koydu. O çıtayı yakalamak için hepimiz çalışmaya hazırız. Göreve hazırız, koşturmaya hazırız. Kapı kapı dolaşmaya, bütün gönüllere girmeye hazırız. Büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpmeye hazırız. Ben bu geceyi onurlandıran siz değerli dava arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

GENÇLERDEN COŞKUNYÜREK'E ANLAMLI HEDİYE

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Gençlik Kolları üyeleri, 2 dönem milletvekili olarak görev yaptıktan sonra Haziran ayında başkanlığına atanan ve son kongre ile de delegelerin oyları ile güven tazeleyen İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'e sürpriz yaparak hediye takdiminde bulundu.İl Gençlik Kolları üyelerini temsilen Başkan Taha Furkan Sönmezel, başarılı siyasetçiye 1.25 santim boyutundaki çerçeve üzerine Türkçe ve Osmanlıca yazılı Mehmet Akif Ersoy'un "Korkma" şiiri hediye etti. Haber Merkezi