Gerede'de İmam Yakup Karadavut, ‘Yaz Kur'an Kursu Aktiviteleri ve Cami Hizmetlerinin Verimliliği' üzerine seminer verdi.
Geredeli imam-hatipler arasında sergilediği tarzı ve özellikle miniklere verdiği farklı değer ile dikkati çeken Ramazan Dede Camii İmamı Yakup Karadavut, hazırladığı projeyi ülke geneline yaymak için bir dizi çalışmaya girişti.
Cami hizmetleri etkinliklerine ilişkin örnek projeler ve tecrübe paylaşımı toplantısı'na katılan Yakup Karadavut, "Yaz Kur'an Kursu Aktiviteleri ve Cami Hizmetlerinin Verimliliği" üzerine pek çok il ve ilçede seminer verdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, cami hizmetlerinin verimliliğini artırmak, örnek projelerin tespit edip yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl "Cami Görevlileri Çalıştayı" düzenlemişti. Bu çalıştay'da sundukları proje-lerle bulundukları bölgelerde başarılı ve aktif çalışmaları ile öne çıkan ve dere-ceye giren din görevlileri, geçtiğimiz Aralık ayı içersinde "Tecrübe Paylaşımı" toplantıları ile örnek sunumlarını yurt genelinde diğer meslektaşları ile paylaşılmasını sağladı.
Tüm Türkiye'de bir sinerji oluşturmak, cami hizmetlerinin verimliliğini artırmak ve örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmaya; Bolu ve Gerede'yi temsilen Ramazan Dede Camii İmam Hatibi Yakup Karadavut katıldı.
Bolu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Çankırı, Çorum, Amasya, Ankara, İstanbul ve Konya illerinde de seminerler veren Karadavut, çalışmasını otuz maddelik adımda, fotoğraflarla Diyanet İşleri Başkanlığına sundu.
Ramazan Dede Camii İmamı Yakup Karadavut, konuyla ilgili olarak GeredeGazetesi'ne verdiği bilgilerde; Camilerimiz, dini ve milli meselelerin halledildiği yerlerdir. Kendi enerjisini üreten, konferans salonu, sohbet odaları, otoparkı ve engelli girişi olan camiler hayal etmek artık zor değil. Günümüz imkânlarıyla bütün bu özelliklere sahip camiler yapılabilir. Camiler; insanları kaynaştıran, dertlerini paylaştıran, huzura kavuşturan, mutluluğa ulaştıran mübarek mekânlardır.
Günümüzde bu kutsal mekânlara olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. İçinde yaşadığımız çağda insanlar aşırı dünyevileşti ve bunun sonucu olarak da manevi değerler erozyona uğradı. Tabi ki buna paralel olarak toplumsal ilişkiler zayıflayarak aşırı bireyselleşmeye gidildi. Bunun sonucunda insanlar daha da yalnızlaşmış ve mutsuz olmuştur. İşte bu ortamda insanların manevi havayı teneffüs ederek huzur duyacağı ve Rabbiyle olan randevusuna geldiği için rahatlayacağı, deşarj olacağı bu mekânlara her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır.
Bu gün yapılması gereken ise günün ihtiyaçları da dikkate alınarak buralarda verilen hizmet çeşitlendirilmeli, varsa bazı eksiklikler giderilerek insanımızla cami arasındaki mesafe kısaltılmalıdır,” diye konuştu.
Gerede'de dikkat çeken Yaz Kur'an Kursu aktivitelerinden de bahseden Karadavut, 30 ana başlık halinde yaptığı birbirinden farklı uygulamayı, katılımcılarla paylaştı.
“Farklı, özgün, özverili, bilimsel ve sevimli bir Yaz Kur'an Kursu nasıl olur?” diye konuşan Karadavut, sorusunu da; verdiği örneklerle yanıtladı.
Yaz Kur'an Kursu aktiviteleri'nden bahseden Karadavut; slaytlardan, zeka testlerine. Gezilerden, çeşitli aktivitelere. Ödül takdiminden, çeşitli ödüllere. Çay ve pastalı toplantılardan, iftar programları ve okuma bayramı programlarına değin pek çok birbirinden farklı etkinliklerle; Yaz Kur'an Kursu'nu öğrencilerin dikkatinde canlı tuttuğuna işaret etti.
Konuşmasında, kendine imkân tanıyan ve desteklerini esirgemeyen yöneticile-rine teşekkür etmeyi de ihmal etmeyen Karadavut; Bu örnek çalışmaların icrasında bizl