Bolu Belediyesi tarafından Kent içi Ulaşım ve Trafik Master Planları” çerçevesinde cadde ve sokaklarda yol genişletme, kaldırım, yayalaştırma, otopark alanları, bisiklet yolları ve bunun gibi birçok alanda çalışmalar başlatılacağından bazı caddeler geçici süre ile trafiğe kapatılacak.
Yürütülecek olan çalışmalar kapsamında ise, İzzet Baysal Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve PTT Caddesi 5 Mart 2013 Salı gününden itibaren geçici süre trafiğe kapatılacak.
Başlatılacak olan çalışmalar ise şöyle;
PTT Caddesi'nde kaldırım genişletme çalışmaları tamamlandığında trafik iki şerit halinde tek yönlü olacak ve güzergah üzerinde bulunan esnafın ürünleri için indirme, bindirme cebi yapılacak. Otopark ise olmayacak.
Cumhuriyet Caddesi'nde kaldırım çalışmaları, açık otopark alanları ve otobüs durakları yapılacak.
Yine Cumhuriyet Caddesi ile PTT Caddesi bağlantı yolunda ise baskı beton çalışmaları başlayacak.
Güzergâhlar geçici süre ile değişti
Çalışmalar boyunca özel halk otobüsleri güzergahı da değişerek Ali Rıza Tekemen Caddesi üzerinden Siteler Cami önü, Şehit Selen Paşa Caddesi, Taşhancılar Caddesi, Süreyya Sokak ve İzzet Baysal Caddesi güzergahı ile devam edecek.
Belediye yetkilileri ise özel halk otobüsleri ile gidiş gelişlerini sağlayan vatandaşların mağdur olmamaları için bu güzergahları dikkate almalarını istediler.