MÜSİAD, İHH, Memur-Sen ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından yapılan açıklamalarla İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde DHKP-C örgütü mensuplarınca gerçekleşen eylemin ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürülmesinin bir terör olayı olduğu söylenerek Terör budur, bu eylem terör eylemidir, bu eylemi yapanlar da teröristtir” denildi.

İstanbul Çağlayan'da İstanbul Adliyesi'nde meydana gelen terör olayını lanetleyen bazı sivil toplum kuruluşu Bolu başkanları yaptıkları basın açıklaması ile olayı kınadı. MÜSİAD'ın ev sahipliğinde yapılan basın toplantısında MÜSİAD Bolu Şube Başkanı Eyüp Uzun, İHH Bolu Şube Başkanı fethi Sarımsakçı, Memur-Sen Bolu Temsilcisi Ahmet Koçak ve İlim Yayma Cemiyeti Bolu Şube Başkanı Nezih Aşık Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın uğradığı terör eylemini kınadı.

İnsan Hakları ve Hizmet Derneği (İHH) Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakçı yaptığı açıklamada , Ağaç değerlidir, insan en önemli ve değerli varlıktır. Gezi denilen kargaşa ve kendini bilmezlikle başlayan olayın bir sonucu olan bu vahşeti şiddetle kınıyoruz. Ağaç için başladığı öne sürülen gezi, bugün insanın değerini anlayamamış çürük ağaçla özdeşleşmiş terörist zihniyetlerce bir fidanın canına mal oldu. Amaçları ülkeyi karıştırmak olan ve kendilerinden başka hiçbir canı önemsemeyen bu kokuşmuş zihniyet yok olmaya mahkûmdur. Ey teröristler!" Uydurmalarınızın arkasına artık sığınamayacaksınız." Bizler bu olayla, bu terörist zihniyetler için değil insan hakları, insanın dahi önemli olmadığını bir kez daha anladık. Bu teröristler kokuşmuş zihinlerinde ürettikleri fikirler için masum bir insanın canına kıymışlardır. " Buradan sesleniyorum, sizler insanı önemsemeyen, insanlığın yüz karası birer teröristsiniz. " Sözlerime son verirken katledilen savcımıza Allah'tan rahmet ve üzüntülü ailesine ise sabır diliyor, ailemize sabır vermesi için de alemlerin Rabbine dua ediyorum”

İlim Yayma Cemiyeti adına ise Nezih Aşık şunları söyledi: Bizler, sivil toplum kuruluşları olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde 155 şubesi 64 yıllık geçmişi olan ilim yayma cemiyeti Bolu şubesi olarak bu kadim geçmişinde bünyesinde birçok devlet ve ilim adamı yetiştiren cemiyetimiz kıymetli savcımız Mehmet Selim Kiraz'a yapılan bu menfur terör saldırısını en şiddetli şekilde kınamaktadır. Bundan sonra böyle olayların olmaması ümidiyle merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun”

MEMUR-SEN Bolu Temsilcisi Ahmet Koçak da açıklamasında terörü lanetledi. Önceki gün ülkemizi ve milletimizi derinden yaralayan bir olayla sarsıldık. Adaletin tecellisi için çalışan bir savcımız teröristlerce görevi başında şehit edildi. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görev yapıyordu savcı Mehmet Selim Kiraz. 14 yıllık savcıydı. Dürüst ve sevilen bir kişiydi. İki küçük çocuğu vardı. Geçtiğimiz gün Çağlayan Adliyesi'nde iki terörist gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili soruşturmayı bahane ederek savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit ettiler. Aslında bu kurşun bize yani milletimize sıkılmıştır. Eylem esnasında Berkin Elvan'ın sapanla taş atan fotoğrafını da duvara asan teröristler vahşi yüzlerini bir kez daha göstermiş oldular. Berkin Elvan üzerinden siyaset yapmaya devam eden gezici zihniyet, sonunda işi bu ülkenin dürüst bir savcısını şehit etmeye kadar götürdü. Gezi eylemleri esnasında olaylar çıkarıp daha da büyütmek için (keşke birkaç ölüm olsa) diyerek kışkırtıcılık yapanların aslında düşündükleri Berkin falan değildi. Onların asıl amacı ülkemizi karıştırmak ve ülkedeki huzur ortamını bozmaktı. Birkaç ağaç için ülkeyi ateşe vermekten çekinmeyen bu zihniyet maalesef milletimizin vicdanini yeniden kanatmıştır. Siz hem katillerin bulunmasını istiyoruz diyeceksiniz. Hem de bu iş için görevlendirilen savcımızı şehit edeceksiniz. Bunun ne demek olduğunu bu milletin anlamayacağını mı sanıyorsunuz. Başta Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin başı sağ olsun diyor, şehidimizin ailesine sabırlar diliyoruz”

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bolu Şube Başkanı Eyüp Uzun da açıklamasında şunları söyledi: 31 Mart salı günü Çağlayan Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına girilerek yaklaşık 9 saat süren rehin alma olayı sonrasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz teröristlerce Şehit edilmiş, rehin almayı gerçekleştiren iki teröristte güvenlik ekiplerince yapmış olduğu operasyon sonucunda öldürülmüştür. Yapılan bu haince saldırı Türkiye Cumhuriyetinin Birlik ve Beraberliğinin bozulmasına, Bağımsız Yargıya müdahale amacı taşımaktadır. Son olay bir kez daha gösterdi ki; Terörün ideolojisi dini, milliyeti, iyisi, kötüsü olmaz. Teröre hep birlikte karşı çıkılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti, insanlıktan, ahlaktan nasibini almamışlara her zaman hak ettiği cevabı verecektir. Bu haince olayın arkasında olanların destek verenlerin de en kısa sürede yüce adalet karşısına çıkarılacaklarına olan inancımız tamdır. MÜSİAD Bolu Şubesi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğüne, birliğine, Yargının bağımsızlığına yapılan alçakça ve haince saldırıyı kınıyor, Şehit Savcımıza Yüce Allah'tan Rahmet diliyor, başta Ailesi olmak üzere tüm Adalet camiasına ve Milletimize başsağlığı diliyoruz” Sivil toplum kuruluşlarının organizasyonunda daha sonra akşam namazı sonrasında İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan Kadı Camii'nde Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için gıyabi cenaze namazı kılındı. Haber Merkezi