CHP Belediye Başkan Aday Adayı Mehtap Mısırlıoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Mısırlıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Çanakkale Gelibolu Yarımadası'nda, I. Dünya Savaşı sırasında 1915-1916 yılları arasında, Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara savaşları sadece Türk tarihini değil, dünya tarihinin de seyrini değiştirmiş bir savaştır.
Tarihi zaferlerle dolu Türk ulusunun, hiçbir koşulda, en olumsuz zamanlarda bile teslim olmayacağını, bağımsızlığını ve toprağını vermeyeceğini dosta, düşmana göstermiştir. Bu savaş aynı zamanda yurdun dört bir yanından gelerek, aynı toprağın üzerinde şehit olmuş, koyun koyuna yatan Anadolu evlatlarının, ‘ulus' olma bilincinin ilk adımı olmuştur.
Yine bu savaşta, tarihte büyük liderler çıkarmış Türk milletinin, yine çok büyük bir lideri; ebedi ve değişmez liderini, Mustafa Kemal Atatürk'ü, bağrından çıkardığını bütün dünya görmüştür.
Bu cennet vatan, her türlü zorbalığa, işgal etme çabasına ve saldırıya rağmen, vatan ve millet sevgisi ile hayatlarını yitiren şehitlerimizin bize mirasıdır. Onlar daha mutlu bir gelecek, zengin, güçlü ve dünyayı yöneten nesiller için canlarını feda ederek, ulusumuzun gönlündeki erişilmez yerlerini almışlardır.
Türk milleti şehitlerini ve neden şehit verildiğini hiçbir zaman unutmayacaktır.
Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, ebedi liderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.”