"İğne deliğinden doğayı resmettik" adlı serginin açılışı Bolu Belediyesi Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Tarz Sanat evi üyeleri, yıl boyunca ürettikleri birbirinden güzel nakış eserlerini düzenledikleri sergiyle görücüye çıkardı.
Serginin açılışı yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın yaptığı konuşmasında makinelerin çıkması nedeniyle bu işlerin unutulduğunu ifade ederek, Şu anda bu çalışmalar sanat eseri gibi. Bunların değerini anlayan ve kavrayan yapılar inşallah hep sürecektir. Yaptığınız çalışmalara hayran kaldım, emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu konuda üzerimize düşen bir görev olursa yapmaya hazırız” dedi.
Tarz Sanat evi üyesi Yüksel Kâhya'da çalışmalarla ilgili bilgiler vererek,”2001 yılından bugüne faaliyet göstermekteyiz. Sıcak bir çatı altından birbirinden değerli arkadaşlarımın el emeği göz nuru nakışlarını sizlerle buluşturmak istedik.
‘'İğne deliğinden doğayı resmettik'' sloganıyla her birini ayrı bir heyecan ve sevgiyle ürettiğimiz çalışmalarımızda doğanın bütün renklerini ve güzelliklerini göreceksiniz.
Günlük sıkıntılardan uzaklaşarak hem doğayı sevgiyle nakşettik hem de birlikteliğimizden hayata dair her gün yeni bir şeyler öğrendik. Bizler bu çalışmaları yaparken çok mutlu olduk, şimdi sizlerin beğenisine sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Tarz Sanat üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Daha sonra davetliler el emeği göz nuru yapılan ürünleri inceledi.
Sergi 14 Ocak Pazartesi günü sona erecek.