CHP İl Yönetimi tarafından görevden alındığı açıklanan CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'dan zehir zemberek açıklama geldi. Yıkılmaz usulsüzlük yapıldığı iddia edilen delege seçimlerinin hakim tarafından onaylandığını belirterek, Bu tamamen keyfe keder bir uygulama. Sürecin önüne geçmek için tamamen hukuksuzluk örneği. Bununla ilgili Asliye Hukuk Mahkemesinden tedbir kararının kaldırılmasıyla ilgili başvuru da bulunacağım. Ayrıca suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

CHP İl Başkanı Kazım Karsu'nun görevden aldığı CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz'dan açıklama geldi. Görevden alınmasına gerekçe olarak gösterilen delege seçimlerinin hakim tarafından onaylandığını belirten Yıkılmaz, Gerekçe delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığına dair. Belgeye dayalı olmayan bir görevden alma gerekçesi yazmışlar. Ne yazık ki, il yönetiminde hukukçu olmamasından dolayı kesinleşmiş bir süreç var. Delege listeleri hakim tarafından onaylandı. Kesinleşti. Kongre kararı alındı. Tarihi kesinleşti. Hepsi onayladın” dedi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

Görevden alınmasıyla ilgili resmi evrakta tahribat yapılarak karar alındığını belirten Yıkılmaz, Bu tamamen keyfe keder bir uygulama. Sürecin önüne geçmek için tamamen hukuksuzluk örneği. Bununla ilgili Asliye Hukuk Mahkemesinden tedbir kararının kaldırılmasıyla ilgili başvuru da bulunacağım. Ayrıca suç duyurusunda bulunacağım. Çünkü resmi evrakta tahribat yaparak bu gerekçeyi oluşturdular. Bize bununla ilgili öncesinde delege seçimleri sırasında ya da sonrasında sözlü ya da yazılı uyarı yapılmadı. Adeta pusuda bekleyip, böylesi bir sonucu önceden kestirdikleri belli” ifadelerini kullandı.

“KİM NE DERSE ONU YAPAR”

Açıklamasının sonunda CHP İl Başkanı Kazım Karsu'ya da yüklenen Yıkılmaz, Ne yazık ki İl Başkanımız, yönetim anlamında, inisiyatif anlamında tamamen elinden kaçırmış durumda. Kendi ifadesiyle bir günde oluşturduğu il yönetimine sahip çıkamadı. Bu tutumuyla partinin baronlarına teslim olmuş, inisiyatifi elinden kaçırdığı için, kim ne derse onu yapar duruma gelmiştir” diye konuştu.