Bağımsız Türkiye Partisi Bolu milletvekili adayları pazar esnafını gezdi. Her yerde olduğu gibi büyük ilgi gören BTP adayları seçmenden oy sözleri almaya devam ediyor.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Bolu Millet Vekili Adayı İsmail İnceayan Pazar'da tarım projelerini anlattı.

"AB İSTEKLERİNİ HARFİYEN UYGULAYAN AKP TARIMI BİTİRDİ!"

Önce Türk tarımı üzerine genel bir değerlendirme yapan İsmail İnceayan, "Türk tarımı 2002 yılından bu yana uygulanan politikalar tarım köylüsünü toprağından etti. Vatandaş toprağı ile geçinirken toprağından elde ettiği ürünleri terk ederek toprağını satmakla geçinmeye başladı. Neden? Çünkü AB ye gireceğim diye Benimle olmanız için o % 40 nüfusun en az % 10'a inmesi gerekiyor. Biz üreteceğiz, siz alacaksınız. Siz tarlanızı terk edip Avrupalı çiftçinin pazarı haline geleceksiniz' dediler. Köylerde % 40 olan nüfus ABpolitikalarıyla %7'lere kadar düştü." dedi.

AB'nin pazarı haline gelen Türkiye'de üretici ürettiği ürünün değeri pazarda imalatının yarısına alıcı buldu.

BTP'NİN TARIM PROJELERİ

"Tarım stratejik bir sahadır. Bir insan karnı aç savaşamaz. Ekmeği olmadan mücadele edemez. Silah bundan sonra gelir. Senin yiyeceğin ekmeğin yok ise mağlubiyete mahkumsun. Onun için tarımı ayağa kaldırmak mecburiyetindeyiz." diyen İsmail İnceayan partisinin Milli Ekonomi Modeli'nde yer alan tarım projelerini de anlattı.

5 yıl tohum, gübre, mazot, elektrik bedava olacak.

Avans sisteminden bahseden İsmail İnceayan "çiftçi tohumunu tarlaya ekerken parasının yarısını, diğer yarısını ürünün hasat ettikten sonra alacak" dedi. BTP Bolu milletvekili adayı İsmail İnceayan tarım projelerini şu şekilde sıraladı;

"1- Vatandaşımızın şahsı sigortalı yapılacak.

2- Yetiştirilen ürünler sigortalı olacak.

3- 5 yıl tohum, gübre, mazot, elektrik bedava olacak.

4- Vatandaşın ürününü pazarlama derdi olmayacak. O pazarı ona devlet bulacak.

5- Çiftçi ürününü ekmeden devlet ona % 50 avans verecek. Örneğin 100 bin liralık ürün alacak çiftçiye devlet 50 bin lirayı tohumu tarlaya ekerken verecek. Böylece vatandaş rahatlıkla bağına, bahçesine gidecek. Ekimini, biçimini yapacak. Alnı açık dolaşacak. Ürün yetiştikten sonra da devlet ona kalan % 50'lik kısmı verecek. Şimdi böyle bir ülkede vatandaş köyünden, toprağından çıkar mı çıkmaz mı, elbette çıkmaz. İşte biz bunu yapacağız." Haber Merkezi